ANA SAYFA > İZMİR > Konak Belediyesi ve STK işbirliği ödül getirdi

Konak Belediyesi ve STK işbirliği ödül getirdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konak Belediyesi ve STK işbirliği ödül getirdi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki’nin Türkiye ve Japonya arasındaki kültürel ilişkilere katkısı nedeniyle JİKAD’a verdiği Başkonsolosluk Ödülünün takdim törenine ev sahipliği yaptı. Batur, “sivil toplum kuruluşlarına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki’yi makamında konuk etti. Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği (JİKAD) Başkanı Arzu Yücel ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de bulunduğu ziyarette Başkonsolos Nishimaki’yi konuk etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Batur, “Türk-Japon dostluğu geçmişten bu yana pekişmiş bir dostluktur. Gerek ticari anlamda gerekse sosyal kültürel anlamda ilişkiler en güzel şekilde devam ediyor. Bundan sonra da devam etmesi en büyük temennimizdir. Özellikle Türk-Japon dostluğunun ilerlemesi, ticaret hacminin gelişmesi, kültür ve sanat çalışmalarının yürütülmesi konusundaki verdiğiniz emek için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Hisao Nishimaki de Başkan Batur’a misafirperverliği nedeniyle teşekkür ederek, “Pandemi nedeniyle zor günler geçirdik ama adım adım normalleşmeye geçtiğimiz bugünlerde sizlerle bir araya geliyor olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Ödül törenine ev sahipliği yaptı
Ziyaret sırasında Başkan Batur, Başkonsolos Ödülü takdimine de ev sahipliği yaptı. Nishimaki, JİKAD Başkanı Arzu Yücel’e, JİKAD’ın Türkiye ve Japonya arasındaki kültür ilişkilerinin ilerlemesi ve karşılıklı anlayışın gelişmesine olan katkısından ötürü Başkonsolos Ödülünü takdim etti. Yücel, “Sizlerden övgü dolu sözlerle bu ödülü almaktan dolayı çok sevinçli ve gururluyum. Sivil toplum kuruluşu başkanı olarak faaliyetlerimizin sizler tarafından takdir edilmesi çok büyük bir gurur kaynağı. Yaptığımız çalışmalarda bizi destekleyenlerin katkıları çok önemli. Konak’ta faaliyet gösteriyoruz ve Konak Belediyesi’nin katkısıyla bugüne kadar gelebildik” sözleriyle teşekkür etti.

Başkan Batur da sivil toplum kuruşlularını desteklemeye devam edeceklerini söyledi ve JİKAD’a verilen ödülü kutlayarak,           “Bizim için sizleri burada ağırlamak ayrı bir güzellik. Bu törenin de burada yapılıyor olması bizim için ayrı bir önem taşıyor. Türk-Japon dostluğu ve kültür dayanışması için mücadele ediyorlar. Sivil toplum kuruluşlarına her zaman desteğe hazırız” dedi.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dikili 99. Kurtuluş yaşını kutladı
Sonraki Haber Ak Parti İzmir'den İGC'ye ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?