ANA SAYFA > İZMİR > Karaburun'da belediye ve vatandaştan Ramazan imecesi

Karaburun'da belediye ve vatandaştan Ramazan imecesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karaburun'da belediye ve vatandaştan Ramazan imecesi

Karaburun Belediyesi, pandemi döneminde geliri düşen ya da işsiz kalan ihtiyaç sahipleri için yardım kolisi bağışında bulunan vatandaşlarla el ele vererek, örnek bir dayanışmaya imza attı.

Ramazan ayı başında sosyal medyadan yapılan duyuru ile başlayan “Soframız da kalplerimiz de bir” kampanyasına destek veren vatandaşların Karaburun Belediyesi’ne teslim ettiği yardım kolileri, ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar teslim edildi. 
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Belediyenin kendi olanakları ile yaptığı yardımları “Veren el, alan eli görmemeli” anlayışı ile bugüne kadar sessizce sürdürdüklerini belirterek, “Özellikle pandemi döneminde geliri ya da alım gücü düşen vatandaşlar için yardımseverlerimizin imece usülü verdikleri destekleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktan büyük mutluluk ve huzur duyuyoruz.” dedi.

Vatandaşlardan ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunma yönünde gelen talepleri disipline ve koordine etmek amacıyla 16 Nisan günü Karaburun Belediyesi sosyal medya hesaplarından “Soframız da kalplerimiz de bir” başlıklı bir kampanya başlattıklarını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Kampanyamız kapsamında bir yardım kolisinde bulunması gereken tüm gıdaları, asgari gramajları ile birlikte duyurduk. Tahminlerimizin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaşınca bizler de doğrusu hem duygulandık hem mutlu olduk. İzmir’den gelen ve aracının bagajına koyduğu kolileri bizlere teslim eden vatandaşlarımız oldu. Kolilerimizde buzdolabı ortamında saklanması gereken gıdalar da olduğu için arkadaşlarımız hiç zaman yitirmeden, gecelerini gündüzlerine katarak dağıtımları gerçekleştirdiler. Ülkemizin her köşesinde pandemi ile birlikte daha da derinleşen bir yoksulluk söz konusu. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediye başkanlarına verdiği ve sürekli tekrarladığı talimat da kent yoksulluğunun bitirilmesi yönünde. Karaburun Belediyesi olarak kendi imkânlarımızla yaptığımız yardımlara vatandaşlarımızın da destek vermesi, imece usulünün özgün bir örneğini oluşturuyor. Katkı koyan tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Yaptıkları yardımların en doğru adreslere ulaştığından emin olsunlar.”  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kızılçullu gençleri Endonezya’dan ödül topladı
Sonraki Haber Bayraklı Belediyesi 90 bin noktayı dezenfekte etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?