ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de Kadın Gücü Sakız Ağacına Can Katıyor

İzmir'de Kadın Gücü Sakız Ağacına Can Katıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de Kadın Gücü Sakız Ağacına Can Katıyor

"Yarımada Kadınları Sakız Ağacına Can Katıyor" projesi, İzmir'in Urla, Çeşme ve Karaburun ilçelerinde büyük bir ilgiyle karşılandı. 125.000 TL bütçeyle desteklenen proje, iklim krizinin etkileriyle mücadele etmek ve doğayla uyumlu tarımı teşvik etmek amacıyla yola çıktı.

Bu proje kapsamında, sakız ağacının önemi ve yetiştiriciliği konusunda eğitimler düzenlendi ve toplamda 73 kadın çiftçi bilgilendirildi. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Urla Belediyesi'nin destekleriyle Gülbahçe'de kapama sakız bahçesi kuruldu ve 100 adet sakız fidanı dikildi.

Personel Genel Müdürü Adem Dinç , İl Müdürü Mustafa Şahin'in ve bakanlığa bağlı kuruluş müdürlerinin katılımıyla Karaburun Eğlenhoca Mahallesi'nde gerçekleştirilen sakız fidanı dağıtım töreninde 24 kadın çiftçiye toplamda 100 adet sakız fidanı dağıtıldı.

Personel Genel Müdürü Adem Dinç konuşmasında: "Bu proje, Sakız ağacının sadece ekonomik bir değere sahip olmadığını, aynı zamanda ekosistemimizin ve biyoçeşitliliğimizin önemli bir parçası olduğunu vurgulamaktadır. Kadınlarımızın bu sürece aktif katılımı, sadece tarımsal üretimde değil, aynı zamanda toplumsal ve ekonomik kalkınmada da büyük bir rol oynamaktadır.Bu projede emeği geçen tüm kadınlara teşekkür ediyor ve onların bu örnek çalışmalarını sürdürmelerini umut ediyorum." dedi.
İl Müdürümüz Mustafa Şahin: “Bu proje, kadınlarımızın tarımsal alanda etkin rol alarak sadece kendi yakınlarına değil aynı zamanda çevreye ve doğaya da değer katmalarını sağlayan önemli bir adımdır.” dedi, ayrıca projenin kadınlar üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayarak, doğal kaynakların korunmasında ve iklim değişikliği ile mücadelede kadınların kilit bir rol oynadığını belirtti.
Sakız ağacı fidan dağıtımı töreninin ardından BBahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından üretimi yapılan keklikler doğaya salındı. Doğaya salınan keklikler, çekirge ve süne gibi tarımsal zararlılarla mücadelede doğal bir yöntem olarak kullanılarak, kimyasal mücadele yerine ekosistemi koruyan bir çözüm sunmaktadır.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Seferihisar'da Orhanlı Sosyal Tesisi hizmete açıldı
Sonraki Haber TİP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İçen: Değişim Şart

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?