ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Ülkü Ocakları'nın elektriği güneşten

İzmir Ülkü Ocakları'nın elektriği güneşten

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Ülkü Ocakları'nın elektriği güneşten

Ülkü Ocakları Genel başkanı Sayın Sinan Ateş’in “Çevrecilik Milliyetçiliktir” özsözü ışığında uzun zamandır bir dizi faaliyete imza atan İzmir Ülkü Ocakları şimdi de hizmet binasının üzerine güneş paneli takıyor.

İzmir Ülkü Ocakları bu sayede kendi elektriğini kendisi üretmiş olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bekir Hastürk, “Genel Merkezimizin talimatlarıyla Ülkü Ocakları olarak bütün Türkiye’de çevreye duyarlı, bilinç arttırıcı ve farkındalık oluşturan adımlar atıyoruz. Enerji çağımızın en önemli konularından biri, bu konuda doğru adımlar atarak milli bilince katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

İzmir Ülkü Ocakları başkanı Bekir Hastürk konuyla ilgili açıklamalarına “Her şeyden evvel bizler vatanperveriz. Bizim için vatanımızın bütün değerleri mukaddestir. Çevreye zarar vermeyen dolayısıyla vatanımıza zarar vermeyen her türlü üretimin yanında ve destekçisiyiz. Binamızın üzerine yerleştireceğimiz güneş panelleriyle hem kendi elektriğimiz üretecek hem de şehrimize örnek olacağız. İnanıyorum ki çağımızın en önemli konularından biri olan enerji meselesinde atacağımız doğru adımlar ekonomik yükselişimize de katkı sağlayacaktır.” şeklinde devam etti.

İzmir Ülkü Ocakları Çevre, Bilim ve Teknoloji Masası Yöneticisi Erkut Çelik ise yaptığı açıklamada “Geçen ay ortaöğretim gençlerimize yönelik icra ettiğimiz “Yenilenebilir Enerji, Nanoteknoloji ve Endüstri 4.0.” konferanslarının bir yansıması olarak enerji paneli hususunda bir proje geliştirdik. Önümüzdeki süreçte çevreci fikir ve uygulamalarla çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” ifadelerine yer verdi.
İzmir Ülkü Ocaklarının Üniversiteler birimi yöneticisi Burak Uygur da çalışmalarıyla ilgili olarak; “Enerji üretim ve tüketim şeklimiz büyük önem taşıyor. Daha sağlıklı nesiller ve daha yaşanılabilir bir çevre için enerji tüketim şeklimizi değiştirmemiz gerekli. Alışılagelmiş enerji tüketim şeklimiz yüzünden toprağımız, suyumuz ve havamız kirlendi. Dünyanın doğal dengesi bozuldu, iklim değişikliğine yol açtı. Mevcut durumu düzeltmezsek sıcaklık artışı sürecek iklim şartlarındaki olumsuz değişmeler artarak devam edecek. Temiz bir gelecek için önce kendi evimizde kendi ocağımızda bir şeyleri düzenleyerek yola çıkmamız gerekiyor. Bu kaygılardan hareketle projemizi şekillendirdik. Ocak başkanımız, diğer yönetici arkadaşlarımız ve uzman kişilerle proje üzerinde son durumu netleştirdik. İnşallah İzmir Ülkü Ocakları kendi elektriğini kendi üretecek.” diye sözlerini ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Unutanları Unutmuyoruz konseri
Sonraki Haber Çeşme’ye ''Yeni Sağlık Tesisi'' müjdesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?