ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Kültür Fonu'nda ödüller sahiplerini buldu

İzmir Kültür Fonu'nda ödüller sahiplerini buldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Kültür Fonu'nda ödüller sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel yönetimler adına bir ilk olan İzmir Kültür Fonu (İzKF) projesi kapsamında düzenlenen Döngüsel Kültür Proje Fikri ve Proje Uygulama Yarışması'nın sonuçları, düzenlenen ödül töreninde kamuoyuyla paylaşıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in kültür üreticileri ve sanatçıları üretime teşvik etmeyi amaçlayan vizyonu ve kültür sanat camiasının ihtiyaçları doğrultusunda şekillenen İzmir Kültür Fonu (İzKF) projesinde önemli bir adım daha atıldı. Proje kapsamında düzenlenen Döngüsel Kültür Proje Fikri ve Proje Uygulama Yarışması'nın sonuçları, 25 Ocak’ta düzenlenen ödül töreninde kamuoyuyla paylaşıldı.

Kültür ve sanat alanında yeni proje fikirlerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesine destek sağlamak amacıyla yola çıkan İzKF kapsamındaki "Döngüsel Kültür Proje Fikri ve Proje Uygulama Yarışması" için 18 Kasım 2023’te başvurular açılmıştı. 
 
İzKF büyük ilgi ile karşılandı
Üç haftalık çağrı süresi boyunca yarışmaya sinema, müzik, tiyatro, heykel, grafik ve performans gibi farklı sanat dallarından ve İzmir’in birçok farklı ilçesinden 37 proje başvurusu yapıldı. Açık çağrı ilkesiyle, şeffaf kriterler doğrultusunda ve bağımsız bir değerlendirme komisyonu tarafından titizlikle yapılan değerlendirmelerin sonucunda kazananlar 25 Ocak’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle açıklandı.
 
Bergama’dan Karaburun’a kadar tüm İzmir’de kültür sanata katkı sağlandı
İzKF kapsamında düzenlenen iki aşamalı yarışma ile kültür sanat üreticileri proje fikirleri için ödüllendirildi ve fikirlerini uygulayabilmeleri amacıyla para ödülü almaya hak kazandı. “Döngüsel Kültür Proje Fikri Yarışması”nda birinci 75 bin, ikinci 50 bin, üçüncü 40 bin Türk Lirası alacak. Teşvik Ödülü 20 bin, Mansiyon Ödülü ise 15 bin Türk Lirası olarak belirlendi.  Proje fikri ile ödül alanların projelerini hayata geçirmelerine kaynak oluşturacak “Döngüsel Kültür Proje Uygulama Yarışması”nda ise birincilik 325 bin, ikincilik 250 bin, üçüncülük 200 bin, Teşvik Ödülü 50 bin, Mansiyon Ödülü ise 40 bin Türk Lirası olarak açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sayede 2024 yılı boyunca aralarında Bergama, Karaburun, Urla ve İzmir merkezinde faaliyetlerini sürdüren dokuz farklı bağımsız kültür sanat üreticisinin yapacağı projelere toplam 1.760.000 TL tutarında finansal destek sağlayacak. 
İzKF desteklerinden yararlanmak üzere başvurusunu gerçekleştiren tüm başvuru sahiplerine önümüzdeki haftalarda karar gerekçeleri ve önerilerin yer aldığı geribildirimler yazılı olarak iletilecek. 
 
Ödül alanlar
İzKF Destek Programı'nda dereceye giren projeler ve başvuru sahipleri şu şekilde:
Döngüsel Kültür Proje Fikri Yarışması Ödülleri
Birinci: Yeraltından Gökyüzüne İzmir’in Sesleri – Ömer Erciyes
İkinci: Kiosk – Performatif Showcase – Bergama – Eren Arıkan
Üçüncü: Suyun Taşıdıkları: Selinos ve Kentsel Belleğin İzleri – Karantina Kolektifi
Teşvik Ödülleri: Köklerden Yükselen Hikayeler – Sıla Topçam , Artmeet 2024 – Özgür Aydek, Oyun Arkadaşım Zeytin: Sonsuz Ağaç – Ayşegül Pınar Acar 
Mansiyon Ödülleri: Herkes Biraz Yazar: ‘Dostluk Kazansın’ – Gökmen Küçüktaşdemir,  İzmir’den Karakter Yaratmak Proje Geliştirme Atölyeleri – Kadın Yönetmenler Derneği, Mavi Düşlerle Yeşeren Kadınlar, Doğa ve Deniz El Ele – Nazlı Kayı
Döngüsel Kültür Proje Fikri Yarışması Komisyon Üyeleri: Prof. Dr. Sevda Alankuş, Sibel Ersin, Cem Mansur, Dr. Funda Lena, Seda Naniç.
 
Döngüsel Kültür Proje Uygulama Yarışması Ödülleri
Birincilik Ödülleri:
Yer Altından Gökyüzüne İzmir’in Sesleri 
Kiosk – Performatif  Showcase - Bergama
İkincilik Ödülleri:
 Suyun Taşıdıkları: Selinos ve Kentsel Belleğin İzleri 
Oyun Arkadaşım Zeytin: Sonsuz Ağaç
Üçüncülük Ödülü:
 İzmir’den Karakter Yaratmak Proje Geliştirme Atölyeleri
Teşvik Ödülleri: 
Artmeet 2024 – Ortaklık
Köklerden Yükselen Hikayeler
Mansiyon Ödülü: 
Herkes Biraz Yazar: ‘Dostluk Kazansın’
 
Döngüsel Kültür Proje Uygulama Yarışması Komisyon Üyeleri: Prof. Dr. Nurhan Yentürk, Çelenk Bafra, Elif Kamışlı, Cangül Kuş, Ezgi Yılmaz.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dr. Zeren’den müzeye…
Sonraki Haber Onat Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?