ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Büyükşehir, süt dağıttığı ilçe sayısını 25’e çıkarttı

İzmir Büyükşehir, süt dağıttığı ilçe sayısını 25’e çıkarttı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Büyükşehir, süt dağıttığı ilçe sayısını 25’e çıkarttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu projesi kapsamında Bergama, Dikili, Kınık, Bayındır, Selçuk ve Ödemiş ilçelerinin merkez mahallelerinde de süt dağıtımına başladı. 1-5 yaş arası çocuklara ayda bir kez 8 litre süt dağıtılan proje böylece 25 ilçeye ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında bulunan Süt Kuzusu projesini büyütme hedefi adım adım ilerliyor. 1-5 yaş arası çocuklara ayda bir kez 8 litre süt dağıtılan projeye 6 ilçe daha dahil edildi. Büyükşehir Bergama, Dikili, Kınık, Bayındır, Selçuk ve Ödemiş ilçelerinin merkez mahallelerindeki çocuklara da süt dağıtmaya başladı.

2020 yılı itibariyle süt dağıttığı çocuk sayısını 19 ilçede 153 bin 500’e çıkartan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 yeni ilçeyle beraber projenin dağıtım alanını 25 ilçeye, ulaştığı çocuk sayısını da yaklaşık 160 bine yükseltmiş oldu.

İzmir’in merkez ilçelerinin yanında Menemen, Aliağa, Foça, Kemalpaşa, Menderes, Torbalı, Urla ve Seferihisar’daki çocuklar da 2019 yılının Temmuz ayından itibaren projeye dahil edilmişti.

Üretici kooperatiflerini destekliyor
Büyükşehir, Süt Kuzusu projesiyle üretici kooperatiflerini destekleyerek can suyu oluyor. 2006 yılından beri projeyi Tire Süt Kooperatifi ile sürdüren Büyükşehir, 2019 yılında projeye Yukarıcuma, Örenli, Hisarköy, Çamavlu ve Çömlekçi Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerini dâhil ederek destek ağını genişletti. Büyükşehir’in bugüne kadar dağıttığı süt miktarı 87 milyon 200 bin litreye ulaştı. Sekizinci yılına ulaşan proje kapsamında yaklaşık 315 milyon liralık süt alımı yapıldı. Süt üreticilerine sağlanan bu önemli destek sayesinde son 11 yılda Türkiye’deki süt üretimi yüzde 70 artarken, İzmir’de bu oran yüzde 440’a ulaştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 30 Eylül Psikolojik Danışmanlar Günü kutlu olsun
Sonraki Haber İzmir’in ilk uluslararası maratonu için geri sayım başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?