ANA SAYFA > İZMİR > İl Koordinasyon Kurulu Vali Köşger başkanlığında toplandı

İl Koordinasyon Kurulu Vali Köşger başkanlığında toplandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İl Koordinasyon Kurulu Vali Köşger başkanlığında toplandı

İl Koordinasyon Kurulu eylül ayı toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı açılışında konuşan Vali Köşger, kamu görevlileri olarak, kamu kaynaklarının etkin, verimli, yerinde ve amacına uygun şekilde kullanılmasının aslî görevleri olduğunu söyledi.

Vali Köşger, “Bu görevlerini başarıyla yerine getiren, bunun için gayret sarf eden idareci, çalışan tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu ilin valisi olarak; ilimize, ilimizde yaşayanlara hizmet eden her kademedeki tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Valilik, Her Zaman Gerekli İş Birliği ve Koordinasyonu Sağlayacak”
Toplantıda, 2021 yılı programında yer alan ilke, politika ve tedbirler çerçevesinde, programın il düzeyinde uygulamasını olumsuz yönde etkileyen sorunları da görüşeceklerini belirten Vali Köşger, “Bugün burada, 2021 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan projelerin eylül ayı sonu itibariyle harcamalarının değerlendirmesi yapılacak ve bu projelerden bazılarının safahatları hakkında ilgili kuruluşlarımızın amirleri bizleri bilgilendirecek. Bu bağlamda ilimizdeki kamu yatırım projelerinin realize edilmesi, ödeneklerinin zamanında ve amacına uygun olarak kullanılması gibi hususlar başta olmak üzere, gerekli tüm tedbirlerin alınması büyük önem taşımaktadır. Valilik olarak da bu hususta her zaman gerekli iş birliği ve koordinasyonu sağlayacağımızı bir kez daha belirtmek isterim. Daha önce de çeşitli vesilelerle belirttiğim gibi bu iş birliği ve koordinasyonun en hızlı biçimde sağlanması için iletişim araçlarının etkin ve verimli biçimde kullanılması gerekmektedir. Hukuki sorunlar dışında, projelerin uygulanmasını geciktirecek hiçbir mazeretimiz olmamalıdır. Mesai arkadaşlarımın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“İzmir’de Önemli Projeler Gerçekleştirilmeye Devam Ediyor”
İzmir’in; sosyo-ekonomik bakımdan ülkenin en gelişmiş illeri arasında bulunduğunu vurgulayan Vali Köşger şöyle devam etti: “Hükümetlerimizin vermiş olduğu desteklerle İzmir’in bu sosyo-ekonomik gelişmişliğini daha ileri düzeye taşıyacaktır, taşıma gayretindedir. İlin sahip olduğu doğal, kültürel, tarihi ve toplumsal özellikler ile imkân, fırsat ve avantajlarını bir bütünlük içinde değerlendirebilmek için birçok alanda önemli projeler planlanmakta ve realize etmekteyiz. Kamu kurum ve kuruluşlarımız ilimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkısı olacak; vatandaşlarımızın hayat standartları daha da yükselecek, eğitim, sağlık, ulaştırma, kırsal altyapı, tarım ve tarımsal sulama, çevre ve çevrenin sürdürülebilirliği alanlarında önemli projeler gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu projelerin de yakın gelecekte tamamlanmasıyla İzmir’in her bakımdan cazibesi daha da artacak, önemli dünya kentleri arasındaki yeri pekiştirecektir. Az önce de ifade ettiğim gibi bu projelerin bazılarının safahatları ile alakalı kamu kurum ve kuruluşlarımızın amirleri bizleri bilgilendirecek.”

Vali Köşger, 2021 Yılı Yatırım Programı Eylül Ayı İcmalini Paylaştı
Konuşmasının devamında, 2021 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan projelerin eylül ayı sonu icmali ile ilgili bilgileri de paylaşan Vali Köşger, “İlimizde bulunan kamu kuruluşlarından alınan verilerle yapılan değerlendirmeye göre; 2021 Yılı Yatırım Programı’nda toplam proje bedeli 24,3 Milyar TL olan 712 proje yer almaktadır. Bunlardan proje bedeli 14,7 Milyar TL olan 550 proje merkezi idare kuruluşlarımız; proje bedeli 9,6 Milyar TL olan 162 proje ise yerel idarelerimiz tarafından realize edilmektedir. İçinde yıllara sâri projelerin de yer aldığı merkezi idare kuruluşlarımıza ait 550 proje için önceki yıllarda 3,2 Milyar TL harcanmış, 2021 yılında ise bu projelere 2,5 Milyar TL ödenek tahsis edilmiştir. Belediyelerimizin 3,2 Milyar TL yatırım ödenekleri de dahil edildiğinde 2021 yılında ilimizde 5,7 Milyar TL yatırım realize edilmiş olacaktır. Yılın dokuz aylık döneminde bu ödeneğin %44’üne tekabül eden 2,5 Milyar TL harcanmıştır. 2021 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan merkezi idare kuruluşlarına ait 550 projeden; 41 adedi bitirilmiş, 284 adedinde çalışmalar devam etmekte, 49 proje ihale aşamasındadır. 176 projede ise çeşitli nedenlerle çalışmalara başlanılamamıştır. Bu verilere kamu-özel iş birliği modeli ile finanse edilen projelerimiz dahil değildir.” dedi.

Toplantı, kurum-kuruluş amir ve temsilcilerinin, 2021 yılının ilk 9 ayında gerçekleştirilen kamu yatırımlarına ilişkin bilgilendirmelerini içeren sunumlarla devam etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir İl Emniyet Müdürü Şahne, Karşıyaka ve Çiğli muhtarlarıyla bir araya geldi
Sonraki Haber Karşıyaka seri yakalamak istiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?