ANA SAYFA > İZMİR > Faytonlar kaldırılıyor...

Faytonlar kaldırılıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Faytonlar kaldırılıyor...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, encümen kararıyla faytonlarla ilgili radikal bir karar aldı. Encümen, çalışma İzin belgesi almadan, tescil belgesiz faaliyeti tespit edilen şahısların caydırıcı olması bakımından bu işlerde kullanmış olduğu hayvanlar ile motorsuz araçlarının bir ay süreyle el konulmasına, bir daha çalışmayacaklarına dair yazılı imzalarını aldıktan sonra hayvan ve araçların iade edilmesine karar verdi.

Büyükşehir Belediyesi encümeninden çıkan karar şu şekilde oldu: “Belediyemiz Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından 13/07/2011 tarihinde kabul edilerek yürürlüğe giren "İzmir Büyükşehir Belediyesi Fayton Çalışma Esas ve Usulleri Yönergesi"nin kaldırılması ve Büyükşehir sorumluluk alanımızda bulunan bulvar, cadde ve trak yoğunluğu olan sokaklar ile turizm alanlarında hayvanla çekilen motorsuz araçlar ile hayvan sürücülerinin girişinin yasaklanması ile ilgili çalışmalar başlatılmış olup; Çalışma İzin Belgesi almadan, tescil belgesiz faaliyeti tespit edilen şahısların caydırıcı olması bakımından bu işlerde kullanmış olduğu hayvanlar ile motorsuz araçlarının 08/02/2008 tarihli ve 26781 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5728 Sayılı Kanun'un 66. Maddesi ile değiştirilen 1608 sayılı Kanun'un 1. Maddesine istinaden 1 (bir) ay süre ile Yedd-i Emine teslim edilmesi sureti ile faaliyetlerinden men edilmeleri ve süre sonunda bu faaliyetlerine devam etmeyecekleri yönünde yazılı taahhütleri alındıktan sonra tekrar kendilerine teslim edilmesine dair gerekli kararın alınması hakkında aynen kabulüne”…

Kararın Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde tüm ilçelerde uygulanması bekleniyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da yaptığı açıklamada faaliyet gösteren faytonların kaldırılacağını, atların sıcak havalarda eziyet çektiğini ifade etmişti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1
Önceki Haber Harmandalı'nda çöplerin yerini yemyeşil bitki örtüsü alacak
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?