ANA SAYFA > İZMİR > Çiğli'de sosyal yardım çalışmalarının yol haritası belirlendi

Çiğli'de sosyal yardım çalışmalarının yol haritası belirlendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çiğli'de sosyal yardım çalışmalarının yol haritası belirlendi

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yaklaşan kış ayları öncesinde sosyal yardım çalışmalarının yol haritasını belirlemek adına meclis üyeleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Çiğli Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya meclis üyeleri ve birim müdürleri katılım gösterdi. Toplantı, Başkan Utku Gümrükçü’nün sosyal yardım çalışmalarının genel değerlendirmesini yaptığı açılış konuşması ile başladı. Meclis üyeleri, toplantının ikinci bölümünde tespit ettikleri ihtiyaç, talep ve önerilerle ilgili konuşma yaptı. Başkan Gümrükçü’nün, meclis üyelerinin talepleriyle ilgili sık sık notlar aldığı görüldü. 

Gümrükçü: “Kara kış hazırlıklarımızı yapıyoruz”
Çiğli’de ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin ağır kış şartları altında ezilmemesi adına hazırlık yaptıklarını ifade eden Başkan Utku Gümrükçü, “Dolar ve Euro kurundaki artış ülke ekonomimizi maalesef derinden etkilemeye devam ediyor. Kış aylarında giderlerin artacağı da göz önünde bulundurulduğunda ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızı bu darboğazdan korumak adına Çiğli Belediyesi olarak hazırlıklarımızı hızlandırdık. Göreve geldiğimizde sıcak yemek, Hoş Geldin Bebek, ev temizliği ve tekerlekli sandalye desteğine ilaveten asker çantası, kırtasiye seti, bebek maması, hasta bezi, hasta yatağı, taziye paketi, Çölyak paketi, üniversite öğrencilerine valiz, esnaf desteği ve Halk Kart uygulamalarını hayata geçirdik. Hali hazırda ihtiyaç sahibi 200 vatandaşımız kendilerine verdiğimiz sosyal destek kartıyla Ataşehir Mahallesi'nde bulunan Sosyal Markette ihtiyaçlarını karşılıyorlar. 1300 vatandaşımıza ise belediyemize bağlı faaliyet gösteren gıda bankası aracılığıyla periyodik olarak destekte bulunuyoruz. Sosyal yardım bütçemizi iki yıl içerisinde sıfırdan 13 Milyon TL’ye çıkardık. Yaklaşan kış aylarında Çiğli’de hiçbir komşumuzun yatağa aç girmemesi adına özveriyle çalışacağız” dedi.

“Göç hareketliliği yükümüzü artırıyor”
İzmir’de ucuz ve güvenli yaşam alanı olarak görülen Çiğli’nin yoğun bir göç hareketliliğiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Başkan Gümrükçü, “26 mahallemizin tamamında araştırma yaptık. Belediyemizden sosyal yardım desteği alan 593 kişi ile görüştük. Özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan İzmir depremi sonrasında Bayraklı ve Bornova kaynaklı göç hareketliliği sonrasında Çiğlimizde %36'lık kronikleşmiş yardım alan 50 yaş üstü bir kitle oluşmuş durumda. Eşini kaybetmiş veya eşinden ayrılmış çocuklu kadınların oranında ciddi bir artış var. Sosyal devlet anlayışının tam anlamıyla hayata geçememesi yerel yönetimlerin üzerindeki baskıyı artırıyor. Bu durum, ilçemizde çok daha fazla hissediliyor. Yerel yönetim politikalarımızı bilimsel metotları referans alarak hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Yol haritamızı belirledik”
Çiğli Belediyesi’nin devam eden sosyal yardım çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Gümrükçü, “Çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon içerisinde sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, Harmandalı bölgesinde Aşevi, yılbaşının hemen ardından Güzeltepe Mahallesi’nde çamaşırhane açacak. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarını da bu sürece dahil etmek için görüşmelerimiz sürüyor. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin potansiyelini istihdam ve sosyal yardım desteği anlamında verimli kılacağız. Tüm bu hizmetlerimizi daha da geliştirmek ve iyileştirmek adına meclis üyelerimizle bir araya geldik. Fikirlerini ve önerilerini dinledik. Kış ayları öncesinde yol haritamızı hep birlikte belirledik” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova Belediyesi ile İGC arasında işbirliği
Sonraki Haber Karşıyaka'da bir grup berberden makas bırakma eylemi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?