ANA SAYFA > İZMİR > Çiğli Belediyesi’nden Engelliler Günü’ne özel ''Farkındalık Etkinliği''

Çiğli Belediyesi’nden Engelliler Günü’ne özel ''Farkındalık Etkinliği''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çiğli Belediyesi’nden Engelliler Günü’ne özel ''Farkındalık Etkinliği''

Çiğli Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ZİÇEV ve Çiğli Halk Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen “Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliğine” ev sahipliği yaptı.

Çiğli Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği farkındalık etkinliği Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ZİÇEV Çiğli kurum Müdürü Serpil İçli, Çiğli Halk Eğitim Müdürü Tamer Kartal, sivil toplum kuruluşları, dernekler, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Engelli vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için hazırladıkları halk oyunları, dans, ritim ve sportif gösteriler izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

İlk kez Golbol heyecanı yaşandı
118 R Lions Federasyonu'nun katkılarıyla Çiğli tarihinde ilk kez görme engellilere özgü bir takım sporu olan Golbol etkinliği düzenlendi. 20 Lions derneğinin katılım gösterdiği etkinlikte 12 sporcudan oluşan 3 takim kıyasıya mücadele etti. Çiğlili sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği mücadeleler sonucunda Başkan Utku Gümrükçü ve Lions Federasyonu Başkanı Yakup Özdanon sporcuları tek tek tebrik ederek kupa, madalya ve katılım belgesi takdim etti.

Başkan Gümrükçü: “Engel olmazsak, engel kalmaz”
Etkinlikte konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “Göreve geldiğimizde Çiğli’yi herkesin mutlu, huzurlu ve güven içerisinde yaşayacağı bir kent hüviyetine kavuşturacağımızın sözünü vermiştik. Geride bıraktığımız dört yıla yakın sürede sosyal, kültürel, eğitim, sportif ve istihdam alanlarında toplumumuzun tüm kesimlerinin faydalanabileceği hizmet ve projeleri hayata geçirdik. Bu çalışmaları yaparken ilçemizde ikamet eden dezavantajlı grupları da unutmadık. Her türlü ihtiyaç ve sorunuyla yakından ilgileniyoruz. Temel ihtiyaçlarının yanı sıra hayatın her alanında başkasının ihtiyacına gerek duymadan sosyalleşebilmeleri için hizmet ve projeler üretiyoruz. Yüzme, basketbol ve zumba gibi birçok branşta kurslar düzenliyoruz. Harmandalı’da bulunan spor salonumuzu hafta içi her gün engelli vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Son olarak, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir araya geldik. 3 Aralık, engelsiz olan bizlerin engelli olarak tanımladığımız kişilere yaşattıklarımızı anlatan bir farkındalık günü. İmkan verildiğinde ve desteklendiğinde engelli vatandaşlarımızın spor, müzik, dans gibi birçok alanda ne kadar başarılı işlere imza atabildiklerini gördük” dedi.

“Desteğimiz sürecek”
Golbol etkinliğiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçü, “İlçemizde daha önce hiç düzenlememiş görme engellilerin yaptığı Golbol etkinliğine ev sahipliği yaptık. Sporcuların ve sporseverlerin ilgisi ilerleyen süreçte düzenlenmeyi planladığımız bu tarz organizasyonlar için bizlere motivasyon kaynağı oldu. Bu vesileyle Golbol etkinliğine sağladıkları katkılardan ötürü 118 R Lions Federasyonu Başkanı Yakup Özdanon ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunuyor, sporcularımıza başarılı bir kariyer diliyorum” ifadelerini kullandı.

Serpil İçli: “Topluma karışmaları için çalışıyoruz”
Engelli çocukların toplumdaki bilinirliğini artırmak adına yurt genelinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden ZİÇEV Çiğli kurum Müdürü Serpil İçli, “Toplum olarak öncelikle engelli çocuklarımızın varlığını kabul edip, haklarına saygı duymalıyız. Daha sonra onların eğitimini sürdürebilmesi, sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması için el birliğiyle mücadele etmeliyiz. Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte bir kez daha gördük ki destek olunduğunda yeteneklerini gösterebiliyorlar. Yeter ki onlara bu imkanı yaratalım. Vakıf olarak her türlü kurum ve kuruluşla iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Tamer Kartal: “Ötekileştirmek yerine kucak açalım”
Engelli vatandaşların hak ve hürriyetlerine saygı duymanın her vatandaşın öncelikli sorumluluğu olduğunu vurgulayan Çiğli Halk Eğitim Müdürü Tamer Kartal, “Engelli vatandaşlarımızın haklarına saygı duymak ve onların da yaşamaktan keyif aldığı bir dünya yaratmak hepimizin sorumluluğu. İnsanlar birbirinden farklı olabilir ancak doğuştan eşit hak ve hürriyetlere sahiptir. Engelli vatandaşlarımızı yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle görmeliyiz. Acıma duygusuyla değil sevgi ve anlayışla yaklaşmalıyız. Ötekileştirmek yerine bütünüyle birlikte olduğumuz bir hayat sunalım” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bayraklı’da engeller sevgiyle aşıldı
Sonraki Haber Yaşar Kemal’in bin bir çiçekli bahçesi kapılarını açtı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?