ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sertel: 5 Türk adası Yunanistan’a bırakıldı mı?

CHP'li Sertel: 5 Türk adası Yunanistan’a bırakıldı mı?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sertel: 5 Türk adası Yunanistan’a bırakıldı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım’ın, “92 bin kilometrekarelik Türk kıta sahanlığı ve 5 Türk adasının Yunanistan’a bırakıldığı” yönündeki iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Atila Sertel, “Daha önce de uluslararası anlaşmalara göre Türkiye'ye ait olan 18 ada ve kayalığın Yunanistan tarafından işgal edildiğine yönelik iddiaları ve Türk Adası Taşoz’da yapılan askeri tatbikatı sormuştum ancak cevap alamadık. Şimdi 5 Türk adasına dair yeni bir iddia söz konusu. Cumhurbaşkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı veya Dışişleri Bakanlığı bu iddialara cevap vermeli ve kamuoyunu bilgilendirmelidir” dedi.

“LOZAN ANTLAŞMASI İHLAL EDİLİYOR MU?”
Son olarak Türk Adası Taşoz da Yunanistan’ın askeri tatbikat yaptığını hatırlatan Sertel, şunları söyledi:
“Türk Adası Taşoz’da Yunanistan tarafından yapılan askeri tatbikatla ilgili o tarihlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdim. Hulusi Akar tarafından verilen yanıtta soruların Dışişleri Bakanlığı tarafından cevaplanmasının uygun olacağı belirtildi. Bunun üzerine aynı soruları Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na yönelttim. Fakat cevaplandırılmadı. Türkiye’nin Ege Denizi’ndeki adalarıyla ilgili çeşitli iddialar sıklıkla gündeme geliyor. Ancak yetkili bir ağız tarafından bizleri ve halkı bilgilendirici açıklamalar yapılmıyor. Şayet bu iddialar yalansa çıksınlar ‘yalan’ desinler. Fakat doğru ise de halkımıza bunun gerekçelerini anlatsınlar. Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım’ın son iddiası da son derece önemlidir. Lozan Antlaşması’nın ihlal edildiğini ve Türkiye’nin 92 bin kilometrekarelik kıta sahanlığı ile birlikte 5 adasını Yunanistan’a terk ettiğini belirtiyor. Bunun doğru olup olmadığını bir an önce açıklamalıdırlar.”
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP'li Şahin: Hasan Tahsin’i yaşatmak Milli vazifemizdir
Sonraki Haber İZTO Başkanı Mahmut Özgener’den Dr. Mustafa İduğ’a tebrik ziyareti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?