ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Kılıç: İzmirlinin sağlık hakkını seçim malzemesi yapamazsınız

CHP'li Kılıç: İzmirlinin sağlık hakkını seçim malzemesi yapamazsınız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Kılıç: İzmirlinin sağlık hakkını seçim malzemesi yapamazsınız

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yapımı 11 yıl süren Bayraklı Şehir Hastanesi’nin AKP’nin İzmir’de yerel seçim kampanyasını başlattığı gün açılmasına tepki gösterdi. Kılıç, “Sağlık hakkımız seçim vaatlerine kurban edilemez, iktidarın yapması gereken görevler AKP’nin gövde gösterisine malzeme edilemez” dedi. Kılıç, sağlık emekçilerinin hastane açılışına zorla çağırıldığı iddialarını da gündeme getirdi.

Yapımı tam 11 yıl süren Bayraklı Şehir Hastanesi, AKP’nin İzmir ilçe adaylarının tanıtılacağı gün açılmasına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, şunları söyledi: “Yap İşlet Devret modeliyle yapılmaya başlanan ancak İzmirli için Yap İşlet Beklet modeline dönen Bayraklı Şehir Hastanesi, nihayet açılıyor. Hastanenin temeli 2013’te atıldı, o zaman inşaatı 30 ayda bitireceklerini söyleyenler 2015’te yine bir seçim arefesinde Cumhurbaşkanına ikinci kez temel attırdı. Sonra Hastaneyi 2018’de açacağız dediler ama açamadılar, 2019 tarihini verdiler yine açamadılar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca devreye girdi, 2020’de hastaneyi bitireceğiz dedi olmadı. 2021’de bitecek dediler yine olmadı, 2023’te kesin açıyoruz dediler yine olmadı. Kimler geldi kimler geçti o hastane bir türlü açılamadı. Bir şehir hastanesi yapacakken, bir şehir efsanesi yazanlar bugün nihayet hastaneyi açıyorlar. Temelinin atılışı bir seçim öncesine denk getirilen hastanenin, açılışı da bir seçim öncesine denk getiriliyor . Yerel seçim startını verir vermez, İzmirlinin 10 yılı aşkın süre beklediği hastaneyi açmak, İzmirlinin sağlık hakkını seçim vaadine dönüştürmekten başka bir şey değildir.Sağlık hakkımız seçim vaatlerine kurban edilemez, iktidarın yapması gereken görevler bugün bu kentte AKP’nin gövde gösterisine malzeme edilemez, halkımızın sağlığa erişimi konusu yerel seçimlerin sosu yapılamaz.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI AÇILIŞA ZORLA ÇAĞIRILDI
Gösterişi bırakın, şu sorulara yanıt verin:
Bir süre önce güçlendirme çalışmaları yapılan bu hastane depreme dayanıklı mı değil mi?
Özel şirketlerle hastane için yapılan sözleşmenin şartları nelerdir?
Bu hastane açılınca hangi hastaneler kapanacak?
Sağlık emekçilerini zorla açılışa çağırdığınıza ilişkin basın yayın organlarında yer alan iddialar doğru mu değil mi?
Gösteriş değil, icraat yapın, vaat vermeyin, hakkımızı verin.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İGC’nin yazar üyeleri buluştu
Sonraki Haber Karşıyaka, Amasya deplasmanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?