ANA SAYFA > İZMİR > CHP İzmir ''Ölçülebilir kapı ziyareti'' ile sahaya iniyor

CHP İzmir ''Ölçülebilir kapı ziyareti'' ile sahaya iniyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP İzmir ''Ölçülebilir kapı ziyareti'' ile sahaya iniyor

Nobel ödülünün gelecekte en büyük adaylarından Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nun önderliğinde kurulan ölçme ve değerlendirme ekibinin öncülüğünde, yüzlerce gönüllüyle binlerce haneye ziyaretler düzenlenecek. Gönüllüler, hem vatandaşın dertlerini dinleyerek not alacak, hem de seçimlerde vatandaşın Kemal Kılıçdaroğlu'nu neden desteklemesi gerektiğini anlatacaklar.

Daha önce İzmir özelinde küçük ölçekli benzer bir çalışmayı yürüten ekip, ilk kez tüm İzmir’i kapsayacak şekilde bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Proje birçok aşamayı içerirken, seçim öncesi, seçim günü ve projenin getirilerinin inceleneceği seçim sonrası aşamalar için bir araştırma grubu oluşturuldu. Araştırma grubu, uluslararası düzeyde, birçok alanda önemli araştırma ve çalışmalara imza atmış, makaleler ve tezler yayınlamış isimlerden oluşuyor  

BAYSAN: Çalışmaya katkıda bulunmaktan memnunuz
Araştırma grubunun lideri ve 2017'de aynı ekibin referandum çalışmalarını akademik bir makaleyle değerlendiren Toronto Üniversitesinden Asistan Prof. Ceren Baysan, demokrasiyi direk etkileyeceğinden, bağımsız ve bilimsel metotlarla bu çalışmaya katkıda bulunmaktan çok memnun olduklarını belirtti. Baysan’ın öncülüğündeki grupta,  King’s College’dan Asistan Prof. Cevat Aksoy, Boğaziçi Üniversitesinden Araştırma Asistanı Gamze Zeki ve MIT’den Carlos Molina’ da yer alıyor. Bu uluslararası kadro, sivil katılımı artırmak ve tüm vatandaşların daha iyi yaşam şartları, güçlü bir demokrasi talep etmeleri, yönetişimin ve kurumların kalitesinin artması konularını özel olarak çalışıyor.

Sahada çalışacak gönüllülerin seçmenle olan diyaloglarının doğru yürütülebilmesi için eğitim alacağı, İnsan İlişkileri Uzmanı Görkem Başaran’ın özel eğitim vereceği gönüllülerin, seçim gününe kadar saha çalışmalarını sürdürecekleri belirtildi. 

ASLANOĞLU: Elini taşın altına koymaya hazır herkesi davet ediyorum
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir İl örgütü bünyesinde kurulan özel bir çalışma ekibiyle ve tüm güçleri ile projeye destek verdiklerini ifade ederek “Türkiye, geleceği için çok önemli bir seçimin arifesinde.  Bu seçimde, ülkemizin parlak geleceğini inşa etmek ve içinde bulunduğumuz tam çöküşten çıkabilmek için son şansımız olduğunu düşündüğümüz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı kampanyasını, partili partisiz tüm gönüllüler ile birlikte yürüteceğiz” dedi. Aslanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; "Sahaya inen gönüllülerin etkisiyle ve sivil katılımın artmasıyla birlikte, daha demokratik ve sandığa gitme oranının yükseldiği, milli iradenin sandığa tam olarak yansıdığı bir seçim süreci yaşatmak istiyoruz. Elbette amacımız kazanmak ve kazanacağımızdan şüphe etmiyoruz. Ülkemizin cumhuriyetin ikinci yüz yılına yakışan, Anayasaya ve demokrasiye uygun, halkın yönelimlerinin ve iradesinin önemsendiği bir seçim süreci geçirmesi içinde kendimizi sorumlu hissediyoruz. Böylesine demokratik bir zaferin ve sivil inisiyatifin katkısının iyi ve becerikli devlet kurumlarının oluşmasında etkili olacağını görüyoruz. Türk halkı, ülkenin içinde bulunduğu durumun sebebinin,  kötü ve liyakatsiz yönetim olduğunun bilincinde. Bu bilinç, ülkenim kaderi ve geleceği için hayati önem taşıyor. Türkiye Cumhuriyetinin 20 yıl sonra tam demokrasiyle yönetilmesini isteyen herkesi, siyasi kimliği ne olursa olsun ülkemizin geleceğini inşa etmek için elini taşın altına koymaya çağırıyor ve tüm vatandaşlarımızı SahadaBirİz Gönüllülerine katılarak https://forms.gle/HNBfHccFUG784BDN9   başvuru form üzerinden gönüllü olmaya davet ediyorum."  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Biz’im Fotoğraf Sergisi +1 mutluluk yaşattı
Sonraki Haber Doğum Günü Çiçeği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?