ANA SAYFA > İZMİR > Buca’nın Kiraz Festivali’ne geri sayım başladı

Buca’nın Kiraz Festivali’ne geri sayım başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca’nın Kiraz Festivali’ne geri sayım başladı

Buca Belediyesi, bu yıl merhum Belenbaşı Muhtarı İsmet İlhan anısına düzenlenecek 16. Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali için hazırlıklarını tamamladı. Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Türk Halk Müziği’nin sevilen isimlerinden Sümer Ezgü’nün sahne alacağı festivale tüm İzmirlileri davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Buca Belediyesi ve Belenbaşı Muhtarlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Buca Belediyesi Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali, bu yıl 16’ıncı kez düzenlenecek. Yörük kültürüne ait önemli değerlerin can bulacağı festival, geçtiğimiz kasım ayında kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Belenbaşı Muhtarı ve Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı İsmet İlhan anısına yapılacak.

Festival, 4 Haziran Pazar günü kortej yürüyüşü ile başlayacak. Halk oyunları, keşkek dövümü,  Belenbaşı Yörük Köy Tiyatrosu’nun gösterisi gibi renkli etkinliklerin yer alacağı festival, konserler ile devam edecek. Büyük katılım beklenen festivalde, ayrıca en iyi kiraz üreticisi seçilecek.  

Türk Halk Müziği’nin önemli isimlerinden Sümer Ezgü’nün konser vereceği festival kapsamında sanatçılar Bahar Almaç, Zeynep İlhan, Kemal Özgün, Fatoş Kadıoğlu ile Belenbaşı Köyü sanatçıları Yavuz İlhan ve Abdullah İnanç da sahne alacak. 

Yörüklerin Buca’nın en önemli değerlerinden olduğunu belirten Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Bu kültürün yaşatılması için elimizden geleni yapıyoruz. Festival de bunun bir parçası. Tüm İzmirli hemşehrilerimi 4 Haziran Pazar günü düzenlenecek festivalimize bekliyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Konaklı gençler İş Eğitim Merkezi ile istihdama katılacak
Sonraki Haber PARKURLA’da çalışmalar başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?