ANA SAYFA > İZMİR > Buca’da uyuza karşı mücadele tam gaz

Buca’da uyuza karşı mücadele tam gaz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca’da uyuza karşı mücadele tam gaz

Buca Belediyesi, İzmir’de son dönemlerde artan uyuz vakalarına karşı alarma geçti. Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında, kent merkezinde kontrolü sağlayan ekipler, daha çok kırsal bölümlere ağırlık vermeye başladı.

Çalışmalar kapsamında oluşturulan Uyuzla Mücadele Ekipleri, kırsal alanda yaşayan sokak hayvanlarına uyuz aşısı yaptı. Ulaşılabilen hayvanlara enjeksiyon yöntemiyle önlem alan ekipler, ulaşamadıkları hayvanlara yönelik ise daha kolay ve etkili olan tablet yöntemiyle ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. 

Öte yandan, uyuza karşı mücadelede gönüllüler ve hayvanseverlerle örnek bir iş birliği sergileniyor. Belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalara ek olarak Veterinerlik Müdürlüğü, Bucalı hayvan dostlarıyla koordineli bir şekilde bilimsel denetimi aksatmadan gerekli önlemleri alıyor. Kent merkezinde yürütülen çalışmalar kapsamında da gönüllüler, sokak hayvanlarına tablet yöntemiyle ilaç vererek vakaların önemli ölçüde azaltılmasını sağlıyor. 

İzmir genelinde hasta olan hayvanların bakım kolaylığı, uzmanlık ve fiziki mekanın avantajlı olmasından kaynaklı direkt olarak Buca’daki Belediye’ye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne nakledildiğine dikkat çeken Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Buradaki uygun koşullar hayvanseverler için cazibe olsa da gözle görülür bir yoğunluk yaratıyor ve bu da bu vakaların Buca’da çok olduğu algısını yaratıyor. Bütün bunlara rağmen belediyemiz her yıl düzenli projeksiyonlarla bu hastalıklara karşı savunma mekanizması görevi gören tablet alımlarını ve dağıtımlarını artırıyor” bilgilerini verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan devreye girdi hastane sorunu çözüldü
Sonraki Haber Bornova'nın Avrupa Birliği Projesi başarıyla tamamlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?