ANA SAYFA > İZMİR > Buca’da çöpler yere düşmedi

Buca’da çöpler yere düşmedi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca’da çöpler yere düşmedi

İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca’da, giderek artan çevre kirliliğiyle ilgili ilginç bir farkındalık çalışması yapıldı. En fazla yoğunluğun yaşandığı Forbes Caddesi girişine ikiye bölünmüş dünya görseli yerleştiren Buca Belediyesi, vatandaşlardan çöplerini bu panoya yapıştırmasını istedi.

Sabahın erken saatlerde yerleştirilen, üzerinde  “Çöplerinizi yere atmak yerine buraya yapıştırın” mesajı yazan dünya panosunu gören vatandaşlar kısa süreli şaşkınlığın ardından çöplerle panoyu doldurdu. 
Poşet, kağıt, izmarit, pet şişe gibi atıklarla dolan dünya haritasının diğer yarısı çalışma sonunda açıldı.  Yarısı atıklarla, diğer yarısı ise yeşil ve maviliklerle kaplı dünya haritası, insanların kendi eliyle yarattığı çevre kirliliğini gözler önüne serdi.  
Panoyu gören çocuklar;  tüm canlıların sağlıkla yaşayabileceği, kirlenmemiş doğa taleplerini dile getirirken, büyüklerine ” Bize temiz bir dünya bırakın” diyerek seslendi.   

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Temiz bir çevre için Başkan Yılmazlar çöp topladı
Sonraki Haber Bayraklı’nın parkları çiçek gibi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?