ANA SAYFA > İZMİR > Buca Belediyesi’nden anlamlı karne hediyesi

Buca Belediyesi’nden anlamlı karne hediyesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca Belediyesi’nden anlamlı karne hediyesi

İzmir Buca Belediyesi, Ege Fikir Ortaklığı Derneği (EFODER) işbirliğiyle, hayvanların bir mal gibi değer biçilerek alınıp satılmasına karşı örnek bir kampanyaya imza attı.

Okulların karne günü öncesi gerçekleştirilen “Satın Alma Sahiplen” kampanyası, hayvanların sokağın zorlu şartlarından kurtulup iyi ve sıcak yuvalarda yaşam sürebilmesi için faaliyete açılan Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Sokak hayvanlarını sevgi dolu bir yuvaya kavuşturmayı hedefleyen kampanyaya Bucalı çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Kampanya ile vatandaşların, yılbaşı, doğum günü, karne günü ve evlilik yıl dönümü gibi özel günlerde insanların sevdiklerine hediye almak için pet-shop mağazalarına akın edilmesine ve hayvanların bir mal gibi alınıp satılmasına karşı farkındalık yaratıldı.  Bilinçlendirme çalışmasının ardından Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç,  organizasyona katılan hayvan sever miniklere “Dostluk Karnesi” verdi.   

Sahiplenme projesini çocuklarla paylaşan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, ”Hayvanlarınızı görüntüsünden ziyade bizlere gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünerek sahiplenmelisiniz. Hayvanları evcilleştiren bizleriz. Bizlerin ataları. O yüzden onlarında aynı bizler gibi ilgiye ve sevgiye ihtiyacı var. Bir anlık hevesle alıp iki gün sonra sokağa terk etmeyin. Hayvanlar bir oyuncak, bir eğlence metası, bizim bir malımız değil. Hayvanlarda aynı bizler gibi bir cana, duygulara sahip. Sevgiye ve şefkate ihtiyaçları var. Onları bir birey, hayatınıza katılacak bir dost olarak görmenizi istiyorum” diye konuştu. 
Ege Fikir Ortaklığı Derneği (EFODER) Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Şenay Yıldız ise tüm vatandaşları sahiplendirme kampanyasına destek olmaya çağırdı.

Konuşmaların ardından Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisi ve aşıları yapılan sokak hayvanları, gönüllü ailelere sahiplendirildi. 
Ziyarette adını Lokum koyduğu minik kedi yavrusuyla tanışan Poyraz Işık,(11) sahiplendirme kampanyasına ilk desteği veren çocuk oldu. Poyraz, ”Hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum. Ailemize yeni bir birey katıldı. Onun tüm sorumluluğu ölene kadar artık benim. Tüm insanların satın almak yerine, sokaklarda yaşayan canlıları koruyup sahiplenmesi gerektiğini düşünüyorum” derken annesi Çiğdem Işık, “Ailemiz artık bir kişi daha büyüdü” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.
Merkezde can dostunu bulan ve sıcak kucağından ayırmayan bir diğer hayvan sever Bucalı çocuk ise Ege Demirel ( 9) oldu. Merkezde bakımı yapılan minik kediyi sahiplenen Ege, Ponçik ismini verdiği kedisini “En güzel karne hediyem” olarak anlatıyor. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sanayiciler, İzmir- Ankara uçak seferlerinin artmasını istiyor
Sonraki Haber Konak’ta Çevre Koruma Haftası şenlikle kutlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?