ANA SAYFA > İZMİR > Bornova Belediyesi kendi betonunu üretmeye başladı

Bornova Belediyesi kendi betonunu üretmeye başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova Belediyesi kendi betonunu üretmeye başladı

Bornova’yı büyütme hedefiyle kaynaklarını etkin ve verimli kullanıp, kaynağı kendi içinde projeler üreten Bornova Belediyesi, Fen İşleri Şantiyesi’ndeki Beton Santrali’ni de yenileyerek işler hale getirdi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, atıl durumdaki tesis sayesinde başta yol ve kaldırımlar olmak üzere fiziki yatırımlar için önemli bir kalem olan beton maliyetini en az yarı yarıya düşürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Santral sayesinde artık daha düşük maliyetlerle beton üreteceklerini ifade eden Başkan İduğ, “Yol, kaldırım gibi yatırımlar belediyelerin öncelikli ve temel görevleri arasında yer alıyor. Vatandaşların da bu yatırımlara ilişkin ciddi talebi var. Kentimiz için böylesi öneme sahip olan yol yapımları ve inşaat işlerimizde kullanılan betonları artık kendimiz üreteceğiz.  Santralimizde günlük 100-120 metreküp arası beton üretilmeye başlandı. Piyasadan metreküpünü ortalama 223 liraya aldığımız betonun bize maliyeti 96 buçuk liraya gelecek. Buradan sağladığımız tasarrufu başka alanlara yönlendireceğiz, vatandaşlarımız ihtiyacı olan yeni yatırımların önünü açacağız”dedi.

Metreküpte 126.5 TL kar
Bornova Belediyesi tekrar kullanıma açtığı Beton Santrali’nde her metreküp için 126.5 TL kar edecek. Yıllık ortalama 5 bin metreküp beton ihtiyacı göz önüne alındığında bir yıl için 1 milyon 115 bin TL olan maliyet 482.500 TL’ye inecek ve  632.500 TL tasarruf edilmiş olacak. Maliyetlerdeki azalmanın yanı sıra zaman kaybının önüne de geçilecek. 

Beton üretimindeki malzemelerin depolandığı toplam 110 ton kapasiteli iki silosu da bulunan santral, saatte ortalama 25-30 metreküp arası üretim kapasitesine sahip. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli Belediyesi'nden üniversite adaylarına tercih danışmanlığı
Sonraki Haber 80 yıllık çamur tabakası kaldırılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?