ANA SAYFA > İZMİR > Bıçakçı Han kapılarını Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı ile açıyor

Bıçakçı Han kapılarını Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı ile açıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bıçakçı Han kapılarını Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı ile açıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Basmane’deki tarihi Bıçakçı Han’da Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı’nı açıyor. 8-9 Mart tarihlerinde açık kalacak pazar kapsamında tarımsal kalkınma kooperatifleri ile üretici kadın kooperatiflerinin stantlarının yanı sıra müzik dinletileri de olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Basmane’deki tarihi Bıçakçı Han’da 8-9 Mart tarihlerinde tarımsal kalkınma kooperatifleri ile üretici kadın kooperatiflerinin katılımıyla Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı’nı açıyor. Büyükşehir’in 2020 yılının Ekim ayında satın alarak yeniden kent yaşamına kazandırdığı Bıçakçı Han, üreten emekçi kadınların kurduğu stantlarla ve tarihi Basmane bölgesinin kültürel özelliklerini yansıtan ürün ve atölye çalışmalarıyla ilk misafirlerini karşılayacak. 

8 Mart’ın üreten, direnen kadınlarının tarihe iz bıraktığı çok önemli bir gün olduğunu söyleyen İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir bir kadın şehri. Bu şehirde kadınlar topluma öncülük ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu öncü rolü daha da güçlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kadının ekonomik yaşama kazandırılması için Büyükşehir olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığımızı söylemeliyim. Kırsal kalkınma projelerimiz ve üretici pazarları başta olmak üzere tarım politikalarında kadın üreticilere öncelik veriyoruz. Meslek Fabrikası ve İzmir’in ilçelerinde yaygınlaştırdığımız Masal Evleri’nde kadın istihdamı öncelikli kurslar düzenliyoruz. Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı da bu düşüncenin ürünü. Hayatın her alanında gerçek bir eşitliğin sağlanması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Başkan Soyer açılışını yapacak
Pandemi önlemleri alınarak açılacak Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı 8 Mart Pazartesi saat 11.00’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açılış konuşmasıyla başlayacak. 32 kooperatifin standının bulunacağı Bıçakçı Han’da tarihi Basmane bölgesinin kültürel özelliklerini yansıtan ürünler ve atölye çalışmaları da olacak. Bölgede bulunan müzik aletleri üreticilerinin uygulamalı sergi ile katılacağı etkinlikte Halil İbrahim Efendi tarafından 1930 yılında kurulan ve o zamandan bugüne üç kuşaktır Basmane'de faaliyetini sürdüren ÖZTAT tatlıcısı da yer alacak. Bıçakçı Han’da iki gün boyunca Öznur Korkmaz’ın solist olarak katıldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi THM Orkestrası, Belediye Pop Orkestrası ve Kadın Ritim Topluluğu Gösterisi ile Emir Sultan Mahallesi kadınlarının ritim gösterisi de olacak. 9 Mart Salı günü ise 10.00-19.00 arası stantlar açık olacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gençlik Merkezi, Karabağlar’a çok yakışacak
Sonraki Haber Vali Yardımcısı Kırcalı vefat etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Kskli Kskli 08.03.2021

İşte o yüzden evlilikler boşanma ile sonuçlanıyor veya evlenilmiyor.

yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?