ANA SAYFA > İZMİR > Bergama’da Ramazan etkinlikleri başlıyor

Bergama’da Ramazan etkinlikleri başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bergama’da Ramazan etkinlikleri başlıyor

Bergama’da Ramazan geceleri Bergama Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği etkinliklerle her yıl büyük bir coşku ve huzur içerisinde yaşanmaya devam ediyor.

Bu yıl iki ayrı noktada Zeytinpark ve Ilıca Tesisleri’nde dolu dolu hazırlanan etkinlikler bu akşam iftar sonrası Saat 21.00’den itibaren başlıyor. Her iki yerde düzenlenen programlarda birçok etkinlik hazırlandığını ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Tüm hemşehrilerimi saat 21.00’den itibaren etkinliklerimize katılmaya Ramazan gecelerini aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirmeye davet ediyorum” dedi.

Her akşam saat 21.00’den itibaren devam edecek olan etkinlikler içerisinde bu yıl bir ilk de yaşanacak. Hafta sonları Zeytinpark’ta saat 12.30’da çocuklar için Tekne Dibi Orucu iftar sofrası kurulacak.

Öğlene kadar oruç tutma heyecanı yaşayacak olan küçük çocuklar Belediye tarafından kurulacak iftar sofrasında oruçlarını açacak. Bu etkinlik ile unutulmaya yüz tutan bir geleneğin tekrardan yaşatılacağına işaret eden Başkan Koştu, “Ramazan aylarında oruç tutmayı alışkanlık haline getirmek üzere ecdadımız tarafından uygulanan birçok ailemizin de halen uygulamaya devam ettiği Tekne Dibi Orucu’na bu Ramazan etkinliklerimiz içerisinde yer verdik. Etkinliğe katılmak isteyen çocuklarımızın hafta içi Zetinpark Cafe’ye isimlerini yazdırmaları gerekiyor. Ramazan süresince her hafta sonu öğlen iftar sofrası kuracağız. Öğlene kadar oruç tutan çocuklarımız Zeytinpark’ta oruçlarını açıp, akranları ile birlikte iftar etmenin heyecanını yaşayacaklar.

ZEYTİNPARK VE ILICA İÇİN HAZIRLANAN ETKİNLİKLER DOLU DOLU
Arefe günü hariç bu akşam saat 21.00’den itibaren başlayacak olan ve Ramazan süresince devam edecek olan etkinlikler hem Zeytinpark’ta hem Kleopatra Güzellik Ilıcası Sosyal Tesisleri’nde vatandaşlar ile buluşacak. Ayrıca Kleopatra Güzellik Ilıcası Sosyal Tesisleri Resturantı’nda kişi başı 90.00 TL.’den iftar menüsü ile nezih bir ortamda iftar edilebilecek. Ilıca Sosyal Tesisleri’ne gelen vatandaşlar, iftar sonrası Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu, İlahi Dinletileri, Semazen Gösterisi, Mehteran, Sirk Gösterileri, İllüzyon Gösterileri, Jonglör, İnteraktif Yarışmalar, Yüz Boyama ve Animasyon Gösterileri’ni seyredebilecek.

Zeytinpark’ta yine saat 21.00’den itibaren başlayacak olan etkinliklerde ise vatandaşlar, Hacivat-Karagöz, Palyaço, Maskotlar, Ateşbaz, Sihirbaz, İbiş-Kukla, jonglör, Masal Anlatısı ve Meddah izleyebilecek.

 BAŞKAN KOŞTU; “RAMAZAN KARDEŞLİĞİN, BEREKETİN VE HUZURUN AYI”
Ramazan etkinliklerinin geleneksel değerlerin tanınması açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Ramazan Ayı kardeşliğin, bereketin, dostluğun ve huzurun ayıdır. Ramazan akşamlarımızın güzel geçmesi için düzenlediğimiz etkinliklerimizde 7’den 77’ye herkes hoşça vakit geçirirken bir yandan da geleneksel değerlerimizi hatırlayıp öğrenmiş oluyorlar. Tüm hemşerilerimin Ramazan Ayı’nı tekrardan kutluyor, ücretsiz olan etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bayraklı’da çocuklar hem eğleniyor, hem öğreniyor
Sonraki Haber İzmir Avrupa Gençlik Başkenti için finalde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?