ANA SAYFA > İZMİR > BELGEM'den LGS'de önemli başarı

BELGEM'den LGS'de önemli başarı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BELGEM'den LGS'de önemli başarı

Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM), eğitim desteği verdiği öğrencilere kazandırmaya devam ediyor. 2019 LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler büyük heyecan yaşarken, sınava BELGEM'de hazırlananlar istedikleri liseleri kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

Sınava BELGEM kurslarından yararlanarak hazırlanan 527 öğrenciden 56'sı Atatürk Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi gibi yüksek puanlı okullara kayıt hakkı kazandı. BELGEM kurslarına katılan öğrencilerin yüzde 98'i anadolu teknik ve meslek liselerine kayıt hakkı elde etti.
 
Sınava katılan öğrencilerden 4'ü Atatürk Lisesi'nin İngilizce eğitim veren bölümünü, 11'i Bornova Anadolu Lisesi (BAL) İngilizce eğitim veren bölümünü kazandı. 56 öğrenci Atatürk Lisesi ve BAL'ın yanı sıra İzmir Kız Lisesi, Cihat Kora Anadolu Lisesi, Karşıyaka 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi, Yunus Emre Anadolu Lisesi gibi yüksek puanla öğrenci alan okulları kazandı.
  
LGS'de Bornova Anadolu Lisesi İngilizce bölümünü kazanan Pelin Vatan ve Atatürk Lisesi İngilizce bölümünü kazanan Ahmet Efe Vurgun sevinçlerini BELGEM'e gelerek öğretmenleriyle paylaştı. 6, 7 ve 8'inci sınıfta BELGEM kursalrına katılan her iki öğrenci de başarılarında çok soru çözme ve konu tekrarlarınnı yanı sıra BELGEM'in önemli katkısının olduğunu söyledi.
 
 90 soruda 85 net yapan Pelin Vatan, liseden sonra biyofizik ya da tıp okumak istediğini, 90 soruda 86 net yaparak Atatürk Lisesi'nin İngilizce bölümünü kazanan Ahmet Efe Vurgun da üniversitede tıp okuyup genetik alanında uzmanlaşmak istediğini söyledi. Ahmet Efe'nin annesi Nerfis Vurgun da oğlunun başarısında BELGEM'in katkısının büyük olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Kayalar’dan Yıldırım’a hastane tepkisi
Sonraki Haber Fıtık uzmanı cerrahlar İzmir’de buluşacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?