ANA SAYFA > İZMİR > Bayraklılı çocuklar geleceği kodluyor

Bayraklılı çocuklar geleceği kodluyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bayraklılı çocuklar geleceği kodluyor

Kültür Sanat kurslarını BASAMAK çatısı altında toplayarak çocukların yeteneklerini keşfetmesini ve kişisel becerilerini geliştirmesini amaçlayan Bayraklı Belediyesi, ‘Robotik Kodlama Kursu’ ile çocuklara geleceğin teknolojisini öğretiyor. Bu kapsamda belediye bünyesinde kurulan Robotime Kodlama Akademisi’nde robotların çalışma mekanizmasına uygun olarak kod yazımının temelleri uygulamalı olarak öğretiliyor.

Eğitim alanındaki çalışmalarıyla Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren Bayraklı Belediyesi, BASAMAK çatısı altında verilen Robotik Kodlama Kursu ile çocukların geleceğine ışık tutuyor. Verilen eğitimlerde öğrenmeyi seven, hayal eden, araştıran ve fikirlerini üretebilen çocuklar; hayatları boyunca gerekli olabilecek bilgilerle donatılıyor. Robotik kodlama ile bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında kodlama ve programlama becerilerinin kazandırılarak, geliştirilmesi amaçlanıyor. Kurs sayesinde çocuklara ayrıca mücadele, sorun çözme, takım duygusu ve iş birliği becerileri kazandırılıyor. Belirli gün ve saatlerde farklı kültür merkezlerinde düzenlenen eğitimlere başvurmak isteyenler, 477 20 00 telefon numarasından detaylı bilgi alabiliyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Çocuklarımızın eğitimi ve geleceği için tüm imkanlarımızı seferber ederiz. Onların başarısı, mutluluğu bizim mutluluğumuzu artırırken ilçemizin de gururu oluyor. Geleceğe yön verebilecek, aydınlık nesiller, ülkemize faydalı bireyler yetiştiriyoruz. Bu kapsamda gelecekte belki de çok daha fazla öneme sahip olacak robotik kodlama akademisi ile çocuklarımızın becerilerini keşfetmeyi ve geliştirmeyi amaçlıyoruz. İlgilenen tüm çocuklarımızı kursumuza bekliyoruz. Onların eğitimi, rahatı, huzuru ve mutluluğu için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balçovalı Kadınlar şiddete dur dedi
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka kendine geldi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?