ANA SAYFA > İZMİR > Bayraklı’dan çocuk haklarına uluslararası destek

Bayraklı’dan çocuk haklarına uluslararası destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bayraklı’dan çocuk haklarına uluslararası destek

Çocuk haklarının korunması ve cinsel istismarın önlenmesi adına çalışmalar yürüten Bayraklı Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından desteklenen Lanzarote Sözleşmesi’ne taraf oldu.

Sözleşme, ‘Çocukların Cinsel Sömürü ve Cinsel İstismara Karşı Korunması’ ilkelerini kapsıyor ve yerel yönetimlere proje geliştirme imkanı tanıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı her türlü kötülükten korumakla yükümlüyüz. Bu  konuda elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti ilkesiyle çocuklara ve gençlere yönelik projeler üreten Bayraklı Belediyesi, çocuk haklarını güvence altına almak ve çocuklara yönelik cinsel istismarı engellemek adına yürüttüğü çalışmaları Avrupa düzeyine taşıdı. Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan ve uluslararası çerçevede kabul gören Lanzarote Sözleşmesi’ne taraf  olan Bayraklı Belediyesi, bu kapsamda yeni projeler üretmek için de harekete geçti. Hayata geçirilecek sosyo-kültürel eğitim projeleri ile çocuklara yasal hakları anlatılacak, istismarın önüne geçmek adına farkındalık çalışmaları yapılacak. Gerçekleştirilecek her yeni projede, çocukların üstün yararı gözetilecek.
 
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın haklarını savunmak ve onları her türlü istismara karşı korumak bizim asli görevimiz. Biz Bayraklı’yı, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseltmek istiyoruz. Bu doğrultuda da onlara saygı duymayı öğrenmeli, taleplerini ve ihtiyaçlarını iyi bilmeli, adımlarımızı ona göre atmalıyız. Bu kapsamda sürdürdüğümüz mücadeleyi güçlendireceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli’de Hocaların Hocasına saygı gecesi
Sonraki Haber Torbalı’da sanat rüzgarı esti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?