ANA SAYFA > İZMİR > Bayraklı’da 23 ton atık geri kazanıldı

Bayraklı’da 23 ton atık geri kazanıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bayraklı’da 23 ton atık geri kazanıldı

Bayraklı Belediyesi son 1 yılda yaklaşık 23 ton atık toplayarak, geri dönüşüme kazandırdı. Daha temiz ve yaşanabilir bir Bayraklı için çalışmalarını sürdüren ekipler, ambalaj, bitkisel yağ ve pil atıklarını kaynağında ayrıştırarak, geri kazanılmasını sağlıyor. Böylece hem ekonomiye katkı sağlanıyor, hem de çevre kirliliğinin önüne geçiliyor.

Geri dönüşümü mümkün olan kağıt, karton, plastik, cam vb. ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılarak toplanması ile ilgili çalışma yürüten Bayraklı Belediyesi, gelecek kuşaklara daha yeşil ve temiz bir çevre bırakmak için çalışma yürütüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda iş yeri, fabrika, okul, kamu kuruluşları, özel ve kamu hastaneleri, muhtarlıklar, siteler ve apartmanlara yerleştirilen konteynerlerin sayısını her geçen gün artırıyor. Düzenli olarak denetlenen atık kutularındaki ömrünü tamamlamış malzemeler, belediyenin yetki verdiği firma tarafından kontrol edilip, toplanıyor. Bu kapsamda ekipler, Bayraklı'da son 1 yılda 7 bin 661 kg ambalaj atığı, 12 bin 500 kg bitkisel yağ atığı, bin 600 kg pil atığı ve bin 620 kg cam atığını geri dönüşüme kazandırdı.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Gelecek nesillere daha yaşanabilir ve temiz bir Bayraklı bırakmak istiyoruz. Bu konuda da geri dönüşüme büyük önem veriyoruz. Görevini tamamlayan ambalaj atıklarını, bitkisel yağları ve pilleri toplatıp, dönüştürüyoruz. Çünkü bu kent hepimizin. Bayraklı her şeyin en güzelini hak ediyor. Daha iyi bir gelecek için hepimiz üzerimize düşeni yapmalı ve daha duyarlı olmalıyız" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Kılıç: Yeşili ve tarım arazilerini talan ettirmeyiz! Taviz yok!
Sonraki Haber Balçova’da YKS temizliği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?