ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Soyer: Karadeniz'de üretilen kivi İzmir'de pazarlanabilir

Başkan Soyer: Karadeniz'de üretilen kivi İzmir'de pazarlanabilir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Soyer: Karadeniz'de üretilen kivi İzmir'de pazarlanabilir

Ordu’nun Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ve Giresun’un Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Başkan Soyer iki başkana kooperatifçilik ve gönüllü hasat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Giresun Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu ve Türkiye’nin en genç belediye başkanı sıfatını taşıyan Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i İzmir Sanat’taki çalışma ofisinde ziyaret etti. Başkan Soyer kooperatifçilik ve gönüllü hasat konularındaki deneyimlerini paylaştı.
 
Toplantıda Karadeniz’de son yıllarda yetiştiriciliği artan kivi yetiştiriciliği öne çıktı. Başkan Soyer Karadeniz’de yetişen kivinin İzmir’de pazarlanabileceğini ifade ederek, “Kiviyi kurutunca raf ömrünü uzatırsınız, katma değerini arttırırsınız, pazarlama kabiliyetini arttırırsınız. Bunu yapmak lazım. Meyve suyu yapabilirsiniz. İlçe belediyeleri bu konuda işbirliği yapabilir. Biz bu noktada alıcı oluruz. Biz ürünün değerinde satılmasını sağlarız, müşterisini buluruz. Ancak önemli olan orada üretilen bu ürünün katma değerini artıracak, onu yeni bir sanayi ürününe dönüştürecek çalışma yürütmek” diye konuştu.

Toplantının ardından Başkan Soyer iki belediye başkanına İzmir motiflerinin yer aldığı seramik hediye etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Nimet Teyze'den Karşıyaka Belediyesi’nin iyilik elçilerine teşekkür
Sonraki Haber İzmir artık “Turuncu Çember” içinde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?