ANA SAYFA > İZMİR > Ak Parti Buca Adayı Öztekin'den Bucalı gençlere iş müjdesi

Ak Parti Buca Adayı Öztekin'den Bucalı gençlere iş müjdesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Parti Buca Adayı Öztekin'den Bucalı gençlere iş müjdesi

AK Parti Buca Belediye Başkan adayı Adnan Öztekin, göreve geldiklerinde Buca’daki alt ve üst yapı problemlerini halledip, işsizlik ve istihdam sorununa da çözüm olacak ‘Forum Begos Projesi’ni anlattı.

Buca Belediyesi’nde işe gelmeden maaş alan bankamatikçiler dışında hiç kimseyi işten çıkarmayacaklarının sözünü veren Öztekin, “Emek en yüce değerdir ama bankamatikçileri bu belediyeden arındırırsak, her mahalleden gencimize istihdam konusunda yerimiz var. Ayrıca 10 bin kişinin çalıştığı Forum Bornova’daki gibi ‘Forum Begos’ projemizi de hayata geçireceğiz. Begos’taki iş insanları ile görüştük, tek şartımız yöneticiler dışında çalışanların hepsi Bucalı olacak. Sadece Bucalı gençler bile burada istihdam edilirse ilçedeki işsizlik problemi ortadan kalkar” dedi.

ÖZTEKİN “15 YILDIR 47 MAHALLENİN DE SORUNU AYNI”
Cumhur İttifakı’nın Buca Belediye Başkan adayı Adnan Öztekin, 31 Mart’taki yerel seçim çalışmaları kapsamında Buca’nın Çaldıran Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Öztekin, tek tek vatandaşların sorunlarını dinleyip göreve geldiklerinde bu sorunlara çözüm olacak projelerinden bahsetti. Buca Belediyesi’nde 2 dönem meclis üyeliği yaptığını, CHP’nin 15 yıldır iktidarda olduğunu, Buca’nın 47 mahallesindeki sorunların o günden bugüne hiç değişmediğini ifade eden Öztekin, “Ben Buca’da 2009 yılında meclis üyeliğine başladım. CHP belediye başkanları Ercan Tatı’yla, Levent Piriştina ile beraber 10 yıl meclis üyeliği yaptım. Çaldıran Mahallesi’nin sorunları vardı, 15 yıl geçti bugün yine aynı sorunları konuşuyoruz. Göksu’da, Mustafa Kemal’de, İnönü Mahallesi’nde hala aynı sorunları konuşuyoruz. CHP’nin size özel düşmanlığı yok. Komple Buca’ya düşmanlıkları var. Çünkü dertleri hizmet etmek değil. Problemler belli. 47 mahallenin de problemi aynı. İşte bu yüzden bu dönemde ‘Artık yeter’ diyoruz. Çaldıran Mahallesi AK Parti’yi destekliyor ama artık bütün Buca hizmetsizlikten sıkılmış. ‘Değişim şart’ diyor. İnşallah 31 Mart gecesi biz o hizmet bayrağını oraya dikeceğiz” diye konuştu.

BUNLAR ZATEN YAPILMASI GEREKİYOR
Görev geldiklerinde ‘Vira Bismillah’ deyip Çaldıran Mahallesi’nin de diğer mahallelerde de belediye hizmetinin nasıl verileceğini herkesin göreceğinin vurgulayan Öztekin, “Ben çöpünüzü toplayacağım, yolunuzu yapıp, açacağım demiyorum. Bunlar zaten yapılması gereken şeyler. Ama ekstra yapılması gereken şey ne? Hem işsizlik hem de belediyecilik anlamında sizin görüş ve önerilerinize katılıyorum. Buca Belediyesi olarak 2 bin 700 çalışanımız var. Bakın Menemen Belediyesi’ne. Bizim onda birimiz kadar nüfusu var ama 4 bin 400 çalışanı var. Neden? Çünkü alt yapısıyla, üst yapısıyla, çevre düzenlemesi ile her yer pırıl pırıl. Borçlarını dahi kapadılar. Menemen belediyecilikte çağ atladı. 2 bin 700 personel gerçek anlamda çalıştırılacaksa, bize bu sayı bile yetmez” dedi.

FORUM BEGOS BUCA'YA ÇOK YAKIŞACAK
Buca Belediyesi’nde göreve gelirlerse işçi çıkartacakları dedikodularına ve ilçedeki işsizliğe neşter olacak Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi’ndeki  ( Forum BEGOS) projesinden de bahseden Öztekin, “Ben hiç kimseyi işten çıkartacağım demiyorum, asla. Emek en yüce değerdir ama bankamatikçiler ile beraber çalışmayacağız. Eğer bankamatikçileri biz bu belediyeden arındırırsak, her mahalleden gencimize istihdam konusunda yerimiz var. Yeter ki gerçekten çalışacak kişiler olsun. İşsizlik ve istihdam konusunda ayrıca Forum Begos projemiz var. Begos’taki iş insanlarımızla toplantı yaptık. Bana, ‘Yer hazır. Biz burada ürettiklerimizi satmak istiyoruz. Forum Bornova’daki gibi kafeler, satış yerleri olsun’ dediler. Bugün Forum Bornova’da kaç kişi çalışıyor? 10 bin kişi. Ben onlara tek bir şartım olduğunu söyledim. ‘Forum Begos’u yaparım ancak burada çalışacakların hepsi kesinlikle Bucalı olacak’ dedim. Yöneticiyi her yerden getirebilirsiniz ama çalışacak insanlar kesinlikle Bucalı olacak. Sadece burada bile Bucalı gençler çalıştırıldığında ilçedeki işsizlik problemini ortadan kaldırırsınız” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bayraklılı çocuklar şenlikte buluştu
Sonraki Haber HKP Karşıyaka'dan seslendi: Laik Cumhuriyeti ve Devrim yasalarını savunmaya ve korumaya devam edeceğiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?