ANA SAYFA > GÜNDEM > Zübeyde Hanım 100. Ölüm yıl dönümünde anılıyor

Zübeyde Hanım 100. Ölüm yıl dönümünde anılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zübeyde Hanım 100. Ölüm yıl dönümünde anılıyor

Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım 100. Ölüm yıldönümünde mezarı başında düzenlenen programla anılıyor.

Zübeyde Hanım'ın Karşıyaka'daki anıt mezarı başında düzenlenen anma programında, anıta çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Zübeyde Hanım 100. Yıl anma programına Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Özuslu, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Müftüsü İsa Gürler, kamu kurum, Siyasi Parti ve STK yöneticileri, öğrenciler ve İzmirliler katıldı.
Törende Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı ve Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şube başkanları birer konuşma yaparken Karşıyaka Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencisi tarafından Zübeyde Hanım şiiri okundu.
Zübeyde Hanım, 1857'de Selanik yakınlarındaki Langaza isimli yerleşim biriminde Sofuzade Feyzullah Ağa ile Ayşe Hanım'ın çocuğu olarak dünyaya geldi.
Zübeyde Hanım, sağlığının yaşamının son aylarında tedavi olabilmek ve gelini Latife Hanım'ı görebilmek için İzmir'e gitti. İzmir'deki Latife Hanım Köşkü'nde 28 gün yaşadıktan sonra 14 Ocak 1923'te 66 yaşındayken yaşamını yitiren Zübeyde Hanım, Karşıyaka’ya defnedildi.
Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova Belediyesi Karşıyaka'dan iki takviye
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Konya'da moral buldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?