ANA SAYFA > İZMİR > Zeybekci: İZKARAY İzmir trafiğinin omurgası olacak

Zeybekci: İZKARAY İzmir trafiğinin omurgası olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zeybekci: İZKARAY İzmir trafiğinin omurgası olacak

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Nihat Zeybekci, ulaşıma ilişkin projelerinin detaylarını Radyo Trafik İzmir’e anlattı. Zeybekci, “6 ay içerisinde bu şehirde tek bir çukur bile kalmayacak. Radyo Trafik İzmir bu sözümün takipçisi olsun.” ifadesini kullandı.

Artık sayılı günler kalan yerel seçim öncesi Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Radyo Trafik İzmir’de “Adaylar Trafikte” programına konuk oldu. Canlı yayında Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtlayan Zeybekci, raylı sistem, kavşak, yeni çevre yolu ve İZKARAY projeleriyle İzmir trafiğini rahatlatacaklarını söyledi. 6 ay içerisinde İzmir’de tek bir çukurun bile kalmayacağının sözünü veren Nihat Zeybekci, “Radyo Trafik İzmir bu sözümün takipçisi olsun.” dedi.

“EN BÜYÜK SORUNUN TRAFİK OLMASI ENTERESAN”
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Nihat Zeybekci, seçim kampanyasına başladıkları andan itibaren yaptırdıkları anketlerde enteresan bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “İzmir'in en büyük sorununu işsizlik olarak beklerken birinci sırada trafik, ulaşım ve otopark sorunu yer aldı. Alt yapı, üst yapı, yol kalitesiyle ilgili sorunlar öncelik olarak görünüyor.” dedi.  Ulaşım problemini çözmek için öncelikle raylı sistemin geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Zeybekci, "İlk olarak Karşıyaka ve Alsancak tramvay hatlarını Bayraklı üzerinden birleştirmemiz lazım. Alsancak'ta trafiği etkileyen tramvay hattını sahile almalıyız. İlk etapta 28 adet köprülü kavşak yapacağız. Bunu da 2 yıl içerisinde bitireceğiz, her biri 100 gün içinde bitirilecek. Bu vesileyle trafiğin çok hızlı bir şekilde rahatlayacağını düşünüyoruz. Bazı bölgelerde küçük dokunuşlar yaparak trafik düzenini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

YENİ HATLAR, YENİ YOLLAR…
Alsancak ve Karşıyaka tramvaylarını birleştirdikten sonra Çiğli’ye kadar yeni bir ilave yapacaklarından söz eden Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Zeybekci, yeni metro ve İZBAN hatlarıyla alternatif bir çevre yolu projesini hayata geçireceklerini açıkladı: “Halkapınar- Kemalpaşa-Torbalı-Havaalanı arasında 70 kilometrelik İZBAN hattı ilavemiz olacak. Urla’ya kadar giden bir metro hattı projemiz var. Ayrıca 46 kilometrelik yeni çevre yolu projemiz olacak. Havaalanı üzerinden başlayarak Çiğli'ye kadar uzanacak olan 2. çevre yolu tüneller ve viyadüklerle mevcut çevre yoluna ve şehir merkezine bağlanacak. Bayraklı'da inşa edilen şehir hastanesine yapacağımız bağlantılarla her noktadan ulaşım kolaylaşacak. Otogar’dan Ege Üniversitesi Hastanesi, Şehir Hastanesi ve Katip Çelebi Üniversitesi’ne kadar 22 kilometrelik metro hattı ilavemiz de olacak. 9 Eylül Üniversitesi’nden Otogar’a kadar ayrı bir metro hattı planımız var. Trafiğin en yoğun yaşandığı bölgelerden olan Gaziemir’deki sıkıntıyı çevre yoluna yapılacak yeni bağlantılarla aşacağız. Buca'da köprülü kavşaklarla ilgili çalışmalarımız olacak. Buca Metrosu gerçekleştireceğimiz ilk projelerden. Buca Cezaevi’ni 3 yıl içerisinde başka bir yere taşıyıp burayı güzel bir park haline getireceğiz. Yeni düzenlemelerle trafiği rahatlatacağız.”

“YEŞİL VADİ” PROJESİ
“İzmir'e gelen yerli ve yabancı turistlerin geçtiği bölgedeki görüntüler şehrimize yakışmıyor.” diyen Nihat Zeybekci, “Yeşil Vadi” projesinin detaylarını, “Alsancak Limanı’nın yanından 2.8 kilometrelik Haliç gibi bir kanal planlıyoruz. Yeşildere Caddesine kadar uzanan toplamda 8 kilometrelik “Yeşil Vadi” oluşturarak İzmir’in gurur duyacağı bir park yapacağız. Trafikte seyrederken de zevkli bir manzara oluşturacağız.” ifadeleriyle paylaştı.

“İZKARAY İZMİR TRAFİĞİNİN OMURGASI OLACAK”
Zeybekci, İZKARAY projesi ile iki yakayı birleştireceklerini de aktararak, “Karayolu ve raylı sistemin körfeze yapılmasını engellemek isteyenler var. Dünyanın büyük şehirlerinde var, İstanbul’da da yaptık. Deniz altından çok rahat bir şekilde çözeriz, doğaya da zarar vermeyiz, bunu başarırız. İZKARAY, İzmir trafiğinin omurgası olacak ve ulaşım rahatlayacak, kan dolaşımı tamamıyla sağlanmış olacak.” dedi. 

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Nihat Zeybekci ayrıca; ücretsiz transferde artık yeterli olmayan 90 dakikanın 120 dakikaya çıkarılacağını, tam biletin yüzde 70’i düzeyindeki öğrenci öğrenci bileti ücretini yüzde 50’ye çekeceklerini, İzmir genelinde 14 bin olan otopark kapasitesini 5 yıl içerisinde 80 bine çıkaracaklarını dile getirdi. 
Zeybekci, 6 ay içerisinde Kiraz’ın en tepesindeki köye kadar İzmir’de tek bir çukur bile kalmayacağının da sözünü verdi ve ekledi: “Radyo Trafik İzmir'e söylüyorum ki; bunu takip edin diye...” 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bauermann: Rakipler için burada kazanmak çok zor
Sonraki Haber Soyer: Sizin için sizlerle beraber en iyisini yapacağım

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?