ANA SAYFA > İZMİR > Zafer Partisi İzmir Yunan Konsolosluğu önünde anma törenine katıldı

Zafer Partisi İzmir Yunan Konsolosluğu önünde anma törenine katıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zafer Partisi İzmir Yunan Konsolosluğu önünde anma törenine katıldı

Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Av.Ege Tunca ve Yönetimi Mora Katliamı’nın 201.yılı sebebiyle İzmir’de Yunan Konsolosluğu önünde anma törenine katıldı.

Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Ege Tunca "Bundan tam 201 yıl önce 40 bine yakın Mora Türkü, Rumlar tarafından katledildi. Tarihe 1821 Yunanistan Bağımsızlık Hareketi olarak yansıtılmak istenen bu soykırım Mora’daki Türk nüfusunun yarısını katletmiştir. 1829 yılın kadar süren bu vahşet ve zulüm yılları Mora’da tek bir Türk kalamayana kadar sürmüştür.  İsyanın sloganı “Hristiyanlara huzur! Konsüllere saygı! Türklere ölüm”dü. Mora’da Türkler, Yunanlılar ve Yahudiler iç içe yaşıyordu. Yan yanaydılar, komşuydular. Birlikte ekiyor, birbirlerinden alışveriş yapıyorlardı.  Hiç kimse bir gün gelip de komşusunun kendisini öldürmek için kapısına dayanacağını tahmin etmemişti. Bu nedenle saldırıya uğrayan veya kuşatma altında kalan Müslümanlar, başlarına böyle bir şey gelmesini hiç beklemiyorlardı, hazırlıksızdılar. 
Zafer Partisi olarak Türk’ün adının geçtiği her yerde, zulmün zalimin karşısında olacağımızı belirtmek isterim.  Atalarımızın çektiği zulmü unutturmamak, acılarını paylaşmak adına Girit ve Balkan Dernekleriyle birlikte Yunan Konsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktık" açıklamasında bulundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Maskın kalbinde Atatürk sergisi
Sonraki Haber Başkan Sandal: Sanatla birleşeceğiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?