ANA SAYFA > GÜNDEM > Yenice ve Başkan Tugay’dan iş birliği kararı

Yenice ve Başkan Tugay’dan iş birliği kararı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yenice ve Başkan Tugay’dan iş birliği kararı

Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile gastronomi alanında iş birliği kararı aldı. Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, özellikle Ege mutfağının hak ettiği yerde olmadığını belirterek, “Bir süre sonra bu alanda somut adımlar atacağız” dedi.

Türkiye Lokantacılar Federasyonu ve İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen, Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Soner Şahin ve Federasyon Basın Sorumlusu İbrahim Akbulut ile birlikte Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı ziyaret etti. 27 - 29 Eylül 2019 tarihleri arasında Kültürpark alanında gerçekleştirecekleri Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamüller Festivali Pastart İzmir hakkında bilgi veren Yenice, festival kapsamında yapılacak ve fuarın etrafını dönecek 3 bin metrelik pasta ile dünyanın en uzun pastası rekorunu kıracaklarını söyledi. Pastart dışında federasyon olarak Karşıyaka Belediyesi ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade eden Yenice, “Lokantacılık ve pastacılık sektörü olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Konu Karşıyaka ve İzmir ise sonuna kadar varız” diye konuştu. 

Gastronomi alanında bir süredir çalıştıklarını ve akademi kurma hazırlıklarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Cemil Tugay, Yenice’nin destek sözlerinden memnuniyet duyduğunu söyledi. Özellikle Ege mutfağının hak ettiği noktada olmadığını dile getiren Tugay, “Kuracağımız akademi ile Egemizin zengin mutfağının tanınmasını istiyoruz. Bize bu konuda destek verirseniz çok mutlu oluruz” şeklinde konuştu. 

İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen de Karşıyaka’da kadınlara yönelik bir pastacılık kursu açabileceklerini belirterek Başkan Tugay’dan kurs alanı sağlamasını istedi. Yer ihtiyacını hemen karşılayabileceklerini ifade eden Tugay, “Hemen başlayalım, kısa sürede size yer sağlarız. Özellikle kadınlarımızın bu kurslara ilgi göstereceğine inanıyorum” dedi. Ziyaretin sonunda Federasyon Başkanı Yenice, Başkan Tugay’a kahve fincanı takdim ederken, Tugay da Yenice ve ekibine Karşıyaka tarihini anlatan kitaplar armağan etti. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Mega Bemax ile berabere...
Sonraki Haber Karşıyaka Adliyesi'nin bölünmesine karşı imza kampanyası başlatıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?