ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Yazarlar ve Şairler Derneği'nden ''Atatürk'' temalı şiir gecesi

Yazarlar ve Şairler Derneği'nden ''Atatürk'' temalı şiir gecesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yazarlar ve Şairler Derneği'nden ''Atatürk'' temalı şiir gecesi

Yazşader Derneği'nin düzenlediği Atatürk temalı şiir yarışması ilgiyle karşılandı.

Karşıyaka Çarşı  Kültür Merkezi'nde Yazarlar ve Şairler Derneği'nin düzenlediği şiir gecesinde, dereceye girenler açıklandı. Okunan şiirler, dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Yazşader Derneği Başkanı Cemal Durmaz, "Atatürk " konulu şiir yarışmasına, hiç beklemedikleri geniş bir yelpazeden katılım sağlandığını söyledi. Durmaz yaptığı konuşmada "Böyle anlamlı bir geceye vesile olmaktan dolayı gururluyuz. Atatürk'ün bize bıraktığı mirası layıkiyle taşıyabilmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız" dedi.  

Gençlik yıllarında yazdığı "Atatürk" şiirini okuyan Durmaz  dinleyicilerden büyük alkış aldı. Yine Şair Bekir Beydoğan'ın okuduğu " Şahit" adlı şiir dinleyicilerden tam not aldı. Mansiyon ödülüne layık görülen, Bülent Sabuncu'ya ait "O Sabah" adlı şiir duygu yüklü dizeleriyle göz yaşartırken yoğun alkış aldı. Gecenin sunumunu yapan Güzin Kulinca dereceye girenlere plaket takdim etti. Yarışmada derece alamayan katılımcılara  ise teşekkür belgesi verildi. Lise öğrencilerininde katılım sağladığı gece renkli geçti. 

Birinciliği, Almanya'dan katılan Derya Bektaş "Atama Mektup" adlı şiirle alırken,i kinciliğe İstanbul'dan katılan Kazım Kol "Nasıl Bir Önder "adlı şiiriyle layık görüldü. Üçüncülüğü ise İzmir 'den Rabia Sevil Yörükoğlu'nun kaleme aldığı " Atatürk"adlı şiir aldı.

Nakarat Kültür, sanat ve Edebiyat Derneği kurucuları Serap Aksu Özgül ve Rahmiye Musanoğlu da yönetim kadrosuyla şiir gecesine katılım sağladı. Atatürk slaytları gösteriminin yapıldığı gece Yazşeder Derneği Başkanı Cemal Durmaz'ın teşekkür konuşması ile alkışlar eşliğinde sona erdi.

PAYLAŞ
Beğendim 4 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bugün hava memleket gibi kokuyor burnuma…
Sonraki Haber Özel sporculara Kaymakam Demir’den Türkiye Şampiyonası öncesi moral dopingi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?