ANA SAYFA > İZMİR > YAZ SICAĞINDA KIŞ ESİNTİSİ

YAZ SICAĞINDA KIŞ ESİNTİSİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
YAZ SICAĞINDA KIŞ ESİNTİSİ

İZFAŞ tarafından organize edilen Ayakkabı Kış 2014- 36. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, törenle açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Yardımcısı Şahin Arslan, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı İbrahim Buğur, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ata ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Şevket Cihan’ın da katıldığı fuar açılışı, sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Musul’da Türkiye Başkonsolosluğu’na yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Gaziemir’de yapımı devam eden Yeni Fuar Kompleksi’nin bu sene tamamlanacağını belirten Başkan Kocaoğlu, “Biz göreve geldiğimizde, mevcut fuar hollerimizi dolduracak kadar fuarlarımıza destek olduk ve büyüttük ama yer darlığından dolayı bir süre duraksama dönemi yaşadık. En çok duraksama yaşadıklarımızdan biri de Ayakkabı Fuarı” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi gücüyle 400 milyon lira harcayarak yaptığı Yeni Fuar Kompleksi’nin mevcut hol ve sergi kapasitesini 4 kattan fazla büyüteceğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilen fuarcılık görevinin kentimizin kalkınması için önemli bir kaldıraç olduğuna inanıyoruz. En kısa zamanda büyük bir kongre merkezinin de temelini atacağız” dedi.

Sektörlerin zaman zaman teknoloji değişimi gibi dönemlerden dolayı bir kabuk değişimi ve sıkıntı yaşadığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir, geçtiğimiz 30-40 sene içinde belirli bir büyüme gösterse de hak ettiği büyümeyi sağlayamadı. Şimdi ondan kurtulduk. İzmir artık Türkiye’nin büyüme oranlarının 2-2.5 kat üzerinde büyüyor, bütün rakamlar bunu gösteriyor. İzmir büyüme ivmesini yakaladı. Bunda fuarcılığın da, emek yoğun ayakkabı sektörünün de büyük katkısı var. Önümüzdeki fuarlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle, yurt dışından daha fazla ziyaretçi ve alım heyetleri getirerek sektörü daha hızlı büyütmek zorundayız. Yoksa bu yatırımın kente hiçbir katkısı olmaz.”

Kış modası görücüye çıktı

2015 yılının ayakkabı, çanta, bavul, cüzdan ve kemer kış modasını vitrinlerden önce İzmir’de görücüye çıkaran fuar, sektöre, kent, bölge ve ülke ekonomisine destek veriyor. 15 bin metrekarelik alanda sadece profesyonel ziyaretçiye yönelik olarak düzenlenen Ayakkabı Kış Fuarı’na İzmir, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Konya, Manisa ve  Trabzon’dan yaklaşık yüzde 90’ını imalatçı firmaların oluşturduğu 114 firma katılıyor. Fuara ayrıca Azerbaycan, Cezayir, Filistin, Irak, İran, Kosova, Libya, Lübnan, Mısır, Sudan, Tunus, Ürdün, Yemen ve Yunanistan’dan alıcılar katılıyor. Fuara geçen yıl ise 102 firma katılmıştı.

Ayakkabı, çanta sektöründeki yenilikleri ve gelecek sezon trendini bir arada görme olanağı sunan ve kurulan ticari bağlantılarla sektöre büyük ivme kazandıran Ayakkabı Kış Fuarı, sektörün bu sezon için gerçekleştirdiği en önemli organizasyon olma özelliğine sahip. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ), Yaz ve Kış olmak üzere yılda iki kez düzenlediği İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarlarını, İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD), Ankara Ayakkabıcılar Odası ve sektör temsilcilerinin destekleri ile organize ediyor. Ayakkabı sektörüne tanıtım ve iş bağlantısı kurma olanağı sunan fuara, Türkiye’nin dört bir yanından, Avrupa’dan ve Ortadoğu ülkelerinden ziyaretçilerin gelmesi bekleniyor.

Türkiye’nin ilk ayakkabı müzesi fuara taşındı

36. Ayakkabı Kış 2014 - 36’ncı İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, çok özel bir sergiye de evsahipliği yapıyor. İzmir Ayakkabıcılar Odası ve İZFAŞ işbirliğinde gerçekleştirilen sergiye, Türkiye’nin ilk Ayakkabı Müzesi’nde yer alan ayakkabılar ve el aletlerinden bazıları taşındı. Sergide 200 yıllık ayakkabıların yanı sıra günümüzde kullanılmayan tahta çiviler, kaçaburuk, ıstaka, filo bıçağı, katoki, parmaklık, dolgu mumları gibi birçok el aleti ve makina yer alıyor. 210 yıl önce giyilen yetişkin ve çocuk ayakkabılarının dikkat çektiği sergide, çarıktan yemeniye, takunyadan kunduraya ayakkabının tarihi yolcuğu gözler önüne seriliyor. Serginin gözdesi ise, gişe rekorları kıran ünlü yapım Harry Potter filmlerinde, büyücüler dünyasının karakteri Harry Potter’ın da kullandığı Osmanlı Çarıkları.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKA STARLARI 2. GALİBİYETİNİ ALDI
Sonraki Haber FOÇA’DA GİTAR AKŞAMI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?