ANA SAYFA > İZMİR > Yaz sebzelerinin tohumları toprakla buluştu

Yaz sebzelerinin tohumları toprakla buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yaz sebzelerinin tohumları toprakla buluştu

Bornova Belediyesi’nin Yaka Mahallesi’ndeki faaliyet veren Doğal Tarım Çiftliği’ndeki gönüllüler yaz sebzeleri yetiştirmek için tohumları toprakla buluşturdu. Pınarbaşı’da bulunan Belediye Fidanlığında eğitim alarak çimlendirme yapan gönüllüleri Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer’de yalnız bırakmadı.

Bornova Belediyesi’nin desteğiyle doğayla bütünleşik tarım metotlarının uygulandığı Doğal Tarım Çitliği’n de görev yapan gönüllülere uygulamalı olarak çimlendirme ve lavanta çelikleme eğitimi veridi. Atalık tohum ve yerel üreticilerden alınan tohumların kullanıldığı eğitimlerde, çiftlikte yaz aylarında yetişrilmek üzere patlıcan, domates ve biber gibi sebzelerin ekimleri yapılarak, seralara yerleştirildi. 

Uygulamalı eğitim
Gönüllülerle birlikte çalıştıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Taşer, “Bu etkinlikte ki amacımız hem toprağı seven vatandaşlarımızın birarada bir şeyler üretmesi hem de ilgi duyanların çimlendirme ve yetiştirme konusunda bilgi edinmesi.  Etkinliğimize katılanlar tohumları ekmeyi deneyimleyerek öğrendiler. Bornovada tarımı daha iyi yerlere taşımak istiyoruz. Bunun için bize her zaman destek olan Başkanımız Dr. Mustafa İduğ’a ve doğal tarım gönüllülerimize teşekkür ederiz”dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yüksek Düzey Tercüme Bürosu
Sonraki Haber Homeros Vadisi yeniden ayağa kaldırılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?