ANA SAYFA > İZMİR > Yaşar Kemal Karabağlar'da, adını taşıyan mahallede anıldı

Yaşar Kemal Karabağlar'da, adını taşıyan mahallede anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yaşar Kemal Karabağlar'da, adını taşıyan mahallede anıldı

Edebiyatımızın Büyük Ustası Yaşar Kemal, aramızdan ayrılışının 7. yılında Karabağlar'da, adını taşıyan mahalledeki büstü önünde törenle anıldı.

Yazar Bekir Yurdakul'un sunduğu “Büyük Usta 99 Yaşında” başlıklı törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Yaşar Kemal Mahallesi sakinleri katıldı.

Başkan Selvitopu törende yaptığı konuşmada, Anadolu sevdalısı Yaşar Kemal'in Cumhuriyetin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olduğunu hatırlattı. “İnce Memed” romanını kültüre, sanata ilgisi olanların mutlaka okuduğuna dikkat çekerek, “Çukurova'yı, oradaki tarlalarda çalışan emekçilerin yaşadıklarını, hayatlarını, sevgilerini, acılarını hep onun romanlarından öğrendik. Anadolu'yu, Anadolu insanını, efsanelerini anlattı. Dünyanın da ona olan ilgisini, saygısını biliyoruz. Böylesine bir değer ülkemizde yetiştiği için ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

Yaşar Kemal'in eserlerindeki tasvirlerin unutulmaz olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Çok değerli yazarlarımız var. Ancak kurdu, kuşu, bitkiyi onun kadar güzel anlatanı olmadı. Yaşar Kemal'in özlediği, dostluk ve kardeşlik içinde yaşadığımız Türkiye'ye hep birlikte ulaşacağız. Yaşar Kemaller hep yaşayacak. Kültüre ve sanata düşman olanlar ise tarihin sayfalarında unutulup gidecek. Cumhuriyetimiz yetiştirdiği bu önemli değerimizin önünde bir kez daha saygıyla, minnetle eğiliyoruz” diye konuştu.
Törende Prof. Dr. Semih Çelenk, “Cümlemiz Yaşar Kemal” sunumuyla büyük yazarımızın yaşam öyküsünü anlatırken, İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı İbrahim Raci Öksüz de Yaşar Kemal'in “Yatak” adlı öyküsünü seslendirdi.

Tören, Yaşar Kemal Büstü'ne kırmızı karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Prof. Dr. Takımcı: Metaverse, ikinci bir yaşam şansını mümkün kılıyor
Sonraki Haber Çiğli Belediyesi’nden ''İklim-Nötr ve Akıllı Şehir Niyet Beyanı'' çağrısına destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?