ANA SAYFA > ÇEVRE > Yangınlarda başrol sigaranın

Yangınlarda başrol sigaranın

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yangınlarda başrol sigaranın

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın verilerine göre geçtiğimiz yıl kentte meydana gelen 11 bin 145 yangın nedeniyle ortaya çıkan hasar 174 milyon 213 bin 790 TL'yi buldu. Yangınların yüzde 43,65'i sigara kaynaklı.

Geçtiğimiz yıl İzmir’de itfaiye kayıtlarına geçen 11 bin 145 yangın çıktı. Bu yangınların yüzde 94,91'i İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin başarılı müdahaleleri sayesinde başlangıç halindeyken söndürüldü. Fabrika, atölye, imalathane, işyeri, bina, araç, trafo, ot ve çöp yangınlarının maddi zararı 174 milyon 214 bin 790 TL'yi buldu. Bu hesaplamaya Ağustos 2019’da İzmir’de çıkan orman yangınlarının yol açtığı mali hasar dahil değil.  

Açık alanda ateş yakanlar risk yaratıyor
Yangın konusunda vatandaşların daha dikkatli olmasını isteyen itfaiye yetkilileri, yangın çıkış sebepleri arasında yüzde 43,65 ile sigara izmaritinin en yüksek paya sahip olduğuna dikkat çekti. 11 bin yangının 4 bin 865’i (yüzde 43,65) sigara nedeniyle ortaya çıkarken, açık ateş 2 bin 480 (yüzde 22,25), elektrikte kısa devre 2 bin 77 (yüzde 18,64), kıvılcım 614 (yüzde 5,51) yangına neden oldu. Akaryakıt parlaması, baca tutuşması, hararet, infilak, kundaklama, kasıt, ihmal ve dikkatsizlik, LPG, ocak, soba, yıldırım gibi olaylar da diğer sebepler arasında yerini aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ekonominin yıldızları ödüllerini aldı
Sonraki Haber Çocuklar için Akdeniz programı başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?