ANA SAYFA > İZMİR > Viyadük ayakları süslendi

Viyadük ayakları süslendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Viyadük ayakları süslendi

Alsancak Liman Caddesi’ndeki viyadük ayaklarına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden “sihirli dokunuş” geldi. Beton yığınlarını yaseminlerle donatan Büyükşehir, 35 viyadük ayağının tamamını estetik bir görünüme kavuşturacak. 220 sığla ağacının da dikileceği bölge ayrıca ışıklandırılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Kayıp mekanlara nitelik-işlev kazandırma” projesi kapsamında Alsancak Liman Caddesi’ndeki viyadük ayaklarını Asya ve sarı yaseminler ile donatarak dekoratif hale getirdi. Kentin önemli prestij noktalarından olan bölgede, toplam 35 viyadük ayağını renklendirecek ve dikey bahçe görünümüne kavuşturacak çalışmada 200-300 cm boyunda 1750 adet sarılıcı bitki  kullanılıyor. Yaklaşık 20 bin metrekarelik alanın tamamına ise 10 tür olmak üzere 22 bin 400 adet orta-büyük–ekstra büyük boylu çalı grubu ve 220 adet sığla ağacı dikiliyor.

2-3 metre boyundaki sarılıcı bitkilerin alana dikilmesi ile viyadük ayaklarının perdelenmesi sağlandı ve dikey bahçe etkisi yaratıldı. Tamamlanmak üzere olan çalışma kapsamında kentin önemli bir noktasında bulunan viyadük ayaklarının bölgede yarattığı olumsuz etki ortadan kaldırılmaya çalışılarak renkli çiçeklerle estetik bir görünüm sağlandı. Ayakların duruş pozisyonuna göre dikilen ve yılın 3-4 ayında sarı-beyaz kokulu çiçek açan sarılıcı bitkilerle, Liman Caddesi’ne gelenleri karşılama ve uğurlama etkisi hedeflendi. Alana dikilen çalı grupları da farklı mevsimlerde kızararak ve yer yer sarararak birbirini takip eden dönemlerde alanın daha renkli olmasını sağlayacak. Yapılan ışıklandırma ile bölge geceleri de güvenli, şık ve özgün bir görünüme kavuşturulacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi aynı proje kapsamında benzer bir çalışmayı da Halkapınar’daki değişik alanlarda uyguluyor. Yine yer yer boş ve bakımsız görüntü yaratan alanlarda dekoratif peyzaj düzenlemeleri yapılarak değişik renk ve boyutta çiçek ve ağaç dikimi gerçekleştiriliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İdolleri Aziz Sancar
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka Gelişim'e ceza...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?