ANA SAYFA > GÜNDEM > Vatan Partisi, TGB ve CKD 9 Eylül için Karşıyaka'da yürüdü

Vatan Partisi, TGB ve CKD 9 Eylül için Karşıyaka'da yürüdü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Vatan Partisi, TGB ve CKD 9 Eylül için Karşıyaka'da yürüdü

Vatan Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği İzmir’in kurtuluşunun 100. yılında Karşıyaka’da kararlılık mesajı verdi.

İzmir’in kurtuluşunun 100. yılında Vatan Partisi, CKD ve TGB yüzlerce insanla Karşıyaka’da  Kararlılık Yürüyüşü’nde buluştu. Yürüyüşte taşınan “Yine Denize Dökeriz” adlı ana pankartın mesajı Yunanistan’a idi.

Yürüyüşte Türkiye Gençlik Birliği, “Bugün de ilk hedefimiz Akdeniz ileri!” sloganıyla öne çıktı. Vatan Partisi ise Yunanistan’a seslendi ve “Ey komşu, ABD’nin oyununa gelme” dedi. Cumhuriyet Kadınları Derneği de Mustafa Kemal Atatürk, Zübeyde Hanım, Fahrettin Altay ve 9 Eylül 1922’de bayrağı göndere çeken teğmenlerimizin fotoğrafını taşıdı.

Yürüyüşün sonunda Vatan Partisi, CKD ve TGB temsilcileri konuşma yaptı. Vatan Partisi’ni temsilen konuşma yapan İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, “bugünden bakınca 9 Eylül’e ne görünüyor? Mehmetçiğin süngüsü, süvarilerimizin kılıcı, ordumuzun zaferi, Mustafa Kemal Paşa’nın kararlılığı görünüyor. Bunları dile getirmekten aciz olanlar ise bize barış diyor. Barışa daha neredeyse daha 1 yıl var. Peki neden CHP’li Büyükşehir Belediyesi İzmir’i “Barışın ikinci yüzyılı” pankartlarıyla doldurdu. Tarih bilmediklerinden, cahil, aptal olduklarından mı? Tabi ki değil. Limana Agamennon, HDP’lilerle kol kola mitingler, maaş kıyakları, 3 Mayıs’ı İzmir günü yapma saçmalığı… Bunları yapan, 9 Eylül’e Amerika ağzıyla, HDP PKK ağzıyla barış der” diyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül’e “barış” yakıştırmasını eleştirdi.

9 Eylül’de başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin kararlılık mesajı verilmesi gerektiğini vurgulayan Cengiz şunları söyledi: “9 Eylül’den verilecek mesaj şudur. PKK ve FETÖ bitirilecek. Kurtuluş Savaşı’nda bastırılan iç isyanlar gibi. Yunanistan ülkesine doldurduğu ABD üslerini def edecek. Ege’de ABD güdümlü kışkırtmalarını bitirecek.  Bitirmiyorsa hodri meydan! Bu mesajları vermek zorunda kalmamak için CHP, 9 Eylül’ü gürültüye getirmeye kalkıyor. Devasa sahneler, konserler, mega starlar… Tamam kutlama olsun, eğlenelim coşkulu olalım güzel. Ama sizin sesiniz 9 Eylül iradesini çarpıtmak için. Amerikancı ağızlarla, PKK ağzıyla özünü bozduğunuz barış, demokrasi sözleri ağzınızda. Emperyalistlerin maşası Yunanlıları denize döktüğümüz zafer günü demekten korktuğunuz için kıvranıyorsunuz! Bugün Türkiye’nin ihtiyacı Cesur Yöneticilerdir. Cesur bir hükümettir. ABD karşısında ayakları titreyenler Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olamaz.”

Cumhuriyet Kadınları Derneği’ni temsilen konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Nuriye Kadan, “Vatan toprağı havasıyla, suyuyla kutsaldır. Ve Türk kadını bu gerçeğin bilinciyle 100 yıl önce de bugün de vatan savunmasında en öndedir. Aynı vatan bilinci, bağımsızlık aşkı ile vatanımıza sahip çıkmaktayız. Emperyalizmin ülkemize saldırıları dört koldan devam ederken kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız bu saldırının belki de en alçak yönü olan yozlaşmış kültürel saldırıya maruz kalıyor. Batı; tankıyla, topuyla giremediği vatanımıza uyuşturucuyla, LGBTİ propagandası ile girmeye çalışıyor. Ancak Cumhuriyet kadını buna izin vermeyecek!” dedi.

TGB İzmir İl Başkanı Göksu Nacar ise konuşmasında Türk gençliğinin kararlılığını tekrardan ilan etti. Nacar, “Türkiye bugün savaştadır. 100 yıl öncenin emperyalistleri isim ve şekil değiştirerek tekrar karşımızdalar.  Adaları silahlandırıp, Türkiye sınırlarını üslerle kuşatıyorlar.  Doğu Akdeniz’de haklarımızı gasp etmeye, Türkiye’yi içerinden ve dışarıdan kuşatmaya çalışıyorlar. O yüzden Zaferin 100. yılında buradan ilan ediyoruz; Bugünde hedefimiz Akdeniz’dir, İleri” dedi.

Nacar son olarak şunları söyledi: “Türkiye’yi bölmeye çalışan, Türk gençliğini Z kuşağı safsataları ile milli kimliğinden koparmak isteyen, yabancılaşmayı ve çürümeyi dayatan ABD’yi bu topraklardan def edeceğiz! Türk Milleti 100 yıl önce emperyalistleri tarihinden aldığı kuvvet ve kudretle nasıl yendiyse, bugün de ABD Emperyalizmini, Doğu Akdenizden ve suriyenin kuzeyinden yönelttiği tehditleri, ekonomik zorlukları yenecektir”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Konak Meydanı’nda temsili bayrak töreni yapıldı
Sonraki Haber Karşıyaka'da 9 Eylül törenlerle kutlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?