ANA SAYFA > GÜNDEM > Vatan Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Karşıyaka Esnaf Kurultayı düzenledi

Vatan Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Karşıyaka Esnaf Kurultayı düzenledi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Vatan Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Karşıyaka Esnaf Kurultayı düzenledi

Vatan Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Karşıyaka Esnaf Kurultayı, geçtiğimiz gün Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Serhan Bolluk, KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı, ŞEFİYAD Başkanı Kenan Kahraman, Esnaf Hakan Solak ve Sigortacı Cem Zeren'in konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda söz alan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Serhan Bolluk, Türkiye’yi içinde bulunduğu zor koşullardan kurtaracak programın Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi programı olduğunu vurgulayarak, “Tasarruf, yatırım, istihdam ve üretim birkaç sene öncesine kadar sadece parti programıydı ama artık bir amentü! Çünkü Türkiye üretime mecbur” şeklinde konuştu. Bolluk, Türkiye’nin bir Ekonomik Kurtuluş Savaşı sürecinde olduğunu hatırlatarak, “Türkiye çok ciddi bir dönemin içine girdi. Bunu hepimiz yakından görüyoruz. Türkiye’de bir yangın var! Sorunlar ağır fakat çözüm için iyimseriz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Kambiyo rejimi zırvadır” açıklamasına karşı çıkan Bolluk içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda kontrollü kambiyonun zorunluluk olduğunu söyledi. Serhan Bolluk, “Esas mesele doların fiyatı değil bu fiyatlardaki istikrarsızlık. Bu şartlarda kontrollü kambiyo zaruri bir durumdur. Önümüzde radikal hamlelerle aşılması gereken bir dönem var” dedi. 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bolluk, ülkenin ekonomik koşullarının hızla iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, Vatan Partisi’nin Milli Direnme Ekonomisi ismini verdiği 4 maddelik programı Karşıyaka esnafına sundu. Bu 4 önceliğin, gıda güvenliği, güvenliğin güvenliği, sağlığın güvenliği ve eğitimin güvenliği olduğunu söyleyen Bolluk, “Bugün esas öncelik bağımsız bir Türkiye yaratmaktır. Bunun için öncelikle ekonomide milli direnme mevziine gelinmelidir. Gıdanın güvenliğini sağlayacağız yani tarım üretimini, gıda sanayini güçlendireceğiz. Güvenliğin güvenliğini sağlayacağız yani milli savunma sanayimizi güçlendirecek, FETÖ ve PKK’ya karşı mücadelenin en önünde yer alacağız. Sağlığın güvenliğini sağlayacağız. Sağlık hizmetlerine yatırımı artıracağız. Son olarak eğitimin güvenliğini sağlayacak ve milli eğitim hizmetlerimizi geliştireceğiz” dedi.

Karşıyaka Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Süleyman Özsakallı, esnafların sorunlarını dile getirerek en önemli çözümün ise üretmek olduğunu belirtti. Özsakallı konuşmasında, “Çok doğru bir teşhis koyuyor Vatan Partisi: üretim! Bugün Türkiye’nin esas çıkış yolunu üretmek sağlayacaktır” dedi

KASİAD Başkanı Özsakallı, küçük esnafın en büyük probleminin küresel rekabetin yeterliliklerini karşılayamamak olduğunu söyleyerek, “Küçük esnafı bitirmeye yönelik zincir marketlerin, satışlarının sınırlandırılması gerekiyor. Bu marketlerde mobilyadan tutun makarnaya kadar her ürün satılıyor. Böyle bir yelpaze olmamalı. Zincir market satışlarına denetim getirilmelidir” dedi. Özsakallı, davetlileri “Alışverişinizi mahalle bakkalınızdan, kasabınızdan yapın. Küçük esnafımıza sahip çıkalım. Çünkü başımız sıkıştığında onların kapısını çalacağız” diyerek küçük esnafa destek olmaya çağırdı. 

Şemikler Fikri Altay Yalı Mahalleleri Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Kenan Kahraman, “Pandemi sürecinde dükkanlarımız kapalı kaldı. Bizim kan emici olarak tanımladığımız mağazalarsa bu dönemde de faaliyetlerini sürdürebildi. Bizler küçük esnaflar olarak senelerdir zincir mağazalara karşı büyük bir savaş veriyoruz. Vatandaşın cebini, alım gücünü düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Karşıyaka’nın tanınan esnaflarından Hakan Solak da Esnaf Kurultayı konuşmacıları arasındaydı. Solak, konuşmasında “Bu toprakların ekmeğini yiyor, suyunu içiyoruz. Bu topraklara borcumuz var!” dedi. Yerli markaların yaratılmasının önemini vurgulayan Hakan Solak, “Karşıyakamızın yerli bir markası olsun istedim. Vatandaşımız kendi topraklarının insanlarının yarattığı markalardan alışveriş yapsın istedim ve iş hayatına adım attım” dedi.

Vatan Partisi’nin düzenlemiş olduğu Karşıyaka Esnaf Kurultayı’na esnaf yoğun ilgi gösterdi. Kurultayda pek çok vatandaş söz alarak sorunlarını ve çözüme dair önerilerini dile getirdi. Ortaklaşılan en önemli noktanın “küçük esnafı korumak” olduğu kurultayda Vatan Partisi’ne yeni üye olan vatandaşlara rozetleri takdim edildi. 

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Örnekköylü Hüseyin’in adı parkta ölümsüzleşti
Sonraki Haber Karşıyaka'da Okan Yılmaz yolcu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?