ANA SAYFA > GÜNDEM > Vali Köşger Karşıyaka'da ''Temiz Deniz, Mutlu Balıklar'' ve ''Koç Dağıtım'' etkinliklerine katıldı

Vali Köşger Karşıyaka'da ''Temiz Deniz, Mutlu Balıklar'' ve ''Koç Dağıtım'' etkinliklerine katıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Vali Köşger Karşıyaka'da ''Temiz Deniz, Mutlu Balıklar'' ve ''Koç Dağıtım'' etkinliklerine katıldı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Karşıyaka'da Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen "Temiz Deniz, Mutlu Balıklar" ve "Koç Dağıtım" etkinliklerinde balıkçılar ve üreticilerle bir araya geldi.

Vali Köşger, Mavişehir Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen etkinlikte balıkçıların sorunlarını dinledi. Etkinlikte jandarma, polis ve sivil dalgıçlar denizde temizlik çalışması yaptı.Vali Köşger, denizden kısa zamanda fazla miktarda çöpün çıkarılmasına dikkati çekerek, "Denizi, çevreyi kirletici unsurların ne kadar acımasızca, vandalca denize savrulduğunu ve denizin nasıl kirlendiğini görmüş olduk." dedi.

Köşger, herkesi denizlerin kirletilmesine karşı duyarlı olmaya çağırdı.Koç dağıtım töreniVali Köşger ve beraberindekiler, daha sonra Örnekköy Geçici Kurban Kesim Merkezi'nde düzenlenen "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi Koç Dağıtım Programı"na katıldı.İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'den proje hakkında bilgi alan Köşger, 72 kırvcık koç çekilişini yaparak, hak sahiplerine teslim etti.Etkinlikte konuşan Vali Köşger, İzmir'in liman, sanayi, deniz, turizm, tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirtti.Üreticilere dağıtılacak koçların hayırlı olmasını dileyen Vali Köşger, şöyle dedi:"İzmir tarım ve hayvancılıkta çok önemli bir şehir. Türkiye'de bilinmeyen bir durum ama büyükbaş hayvancılıkta bir ya da ikinciyiz. 1 milyon 88 bin küçükbaş hayvan sayısıyla Türkiye'de 17'inci sıradayız. Bu ırkın ıslah edilmesi ve daha verimli hale getirilmesi için böyle bir proje düzenlendi. Teslim edilen koçların biri yaklaşık 2 bin 500 lira ve bunun yüzde 75'i hibe, geri kalan yüzde 25'de üretici katkısı."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aşk filmlerine konu olan Nezir’in kulesi yeniden inşa ediliyor
Sonraki Haber Karşıyaka’da çevre ve görüntü kirliliğine geçit yok

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?