ANA SAYFA > İZMİR > Uzundere Meydan Projesi başladı

Uzundere Meydan Projesi başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Uzundere Meydan Projesi başladı

Karabağlar Belediyesi, Uzundere Meydanı ve çevresinin düzenlemesine başladı. Bu kapsamda yüklenici firmanın ekipleri, alana ilk kazmayı vurdu.

Çalışmalar kapsamında 1670 metrekare yüzölçümündeki köy meydanıyla, kütüphane, muhtarlık ve spor kulübü binalarının bulunduğu alan baştan sona yenilenecek. Burada dinlenme, sosyal etkinlik, çocuk oyun ve yetişkin spor alanları yapılacak. Ayrıca, köydeki üretici kadınların öncülüğünde perşembe günleri kurulan pazaryerindeki tezgâhlar da düzenlenecek. Satış yerlerinin üzeri kapatılacak. Çalışmalar tamamlandığında, geçmişi 300 yıl öncesine dayanan köyün meydanı yeni bir görünüme kavuşacak.
 
Yoğun ilgi görüyor
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Uzundere’nin, Kavacık ve Tırazlı’yla birlikte Karabağlar’ın 3 köyünden biri olduğunu hatırlattı. Köylü kadınların öncülüğünde her perşembe kurulan yöresel ürün pazarının yoğun ilgi gördüğünü belirten Başkan Selvitopu, “Meydan projemiz, bu pazaryerinin düzenlenmesini de kapsıyor. Çalışmalar tamamlandığında meydan ve çevresi rahatlamış olacak” dedi.
Uzundere Kentsel Tasarım Projesi’nin de hazırlandığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, yaptığımız protokol doğrultusunda kentsel tasarım projesini hazırladı. Zaman içinde bu projeyi de yaşama geçireceğiz.  Böylece bu köyümüzün değerleri korunmuş ve geleceğe taşınmış olacak” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Avni Anıl Bornova’da anıldı
Sonraki Haber Çiğli Köyiçi’nde imar birlikteliği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?