ANA SAYFA > MEDYA > Ustaların gözünden doğa...

Ustaların gözünden doğa...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ustaların gözünden doğa...

İzmir Basınının, Türkiye'ye örnek olmuş üç duayen gazetecisi, foto muhabiri  Kenan Seven, Aykut Fırat ve Esat Erçetingöz "Ustaların gözünden doğa" isimli fotoğraf sergisi açıyor... …

Bu konuda üç gazeteci, foto muhabirinin yaptığı ortak açıklama şöyle:;
"Bizler yarım asır önce fotomuhabirliği ile başlayan fotoğraf sevdamızı şu sıralar muhteşem doğayı görüntülemek, bizlerden sonra gelecek nesile doğada yaşanmış bir “AN” bırakmak için sürüdüren aynı kuşaktan üç gazeteciyiz…
Sevdamız yaklaşık 50 yıl önce Lubitel-2, Yashiha, Pentax gibi üstten bakmalı manuel makinalarla başlamıştı. Aradan geçen yıllarda omuzlarımızı çökerten içi fotoğraf makinası, tele objektifler ve flaşlarla dolu ağır mı ağır çantalarımızla koşuşturup durduk. Bizler sarma filmlerle ölümsüzleştirdiğimiz anları, avuç banyosu ile karanlık odalarda yıkayabilen, basabilen bir kuşaktan geliyoruz.
Gittiğimiz haberlerden koşarak döndüğümüz gazetelerimizde filmlerimizi yıkarken, “Acaba nasıl çıkacak” diye merak ve telaşla bekleyen, karanlık odanın kırmızı ışığında banyo küvetinde yavaş yavaş beliren fotoğraflara şahilik etmiş fotoğraaf sevdalılarıyız.
Ve bir okadar da şanslıyız ki, artık fotoğrafta günümüz teknolojisi olan dijital fotoğrafçılığı da yaşıyoruz. Artık koca koca çantaları taşımıyoruz sırtımızda. Dijitalin getirdiği hafifliği yaşıyoruz ve yaşatıyoruz ışık dostlarına.
Üçümüz de İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Spor Yazarları Derneği, Foto Muhabirleri Dermeği gibi pekçok meslek örgütüne üyeyiz ve bundan da onur duyuyoruz.
2 Kasım Cumartesi Günü Medıcal Park Sağlık, Kültür ve Sanat Merkezi West park Qutlet Zemin Katta açacağımız "DOĞA" Karma Fotoğraf Sergimize tüm dostlarımızı bekliyoruz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tugay ve Sertel, Zübeyde Anne’yi ziyaret etti
Sonraki Haber Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında unutulmaz final

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?