ANA SAYFA > SPOR > U-18 Avrupa Plaj Voleybol Şampiyonası'nda son dört belli oldu

U-18 Avrupa Plaj Voleybol Şampiyonası'nda son dört belli oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
U-18 Avrupa Plaj Voleybol Şampiyonası'nda son dört belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu’nun düzenlediği U-18 Avrupa Plaj Voleybol Şampiyonası'nda son dörde kalan ülkeler belli oldu. Öte yandan şampiyona katılımcılardan tam not aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) U-18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda finalistler belli oldu. Kadınlarda Ukrayna'nın iki ekibinin yanı sıra İsviçre ve İtalya son dörde kalan ülkeler oldu. Yarı finalde Anouk Kressler/Lea Toschini (İsviçre)-Anhelina Khmil/Tetiana Lazarenko (Ukrayna) ile Aurora Mattavelli/Margherita Tega (İtalya)-Anna Chechelnytska/Dana Romaniuk (Ukrayna) eşleşti. Erkeklerde de Rusya’nın iki takımı ile Ukrayna ve Letonya’ya adını yarı finale yazdırdı. Yarı final maçlarında Vladislav Panchenko/İvan Chuprinov (Rusya)-Yevhenii Boiko/Vladyslav Omelchuk (Ukrayna) ile Egor Zharovin/Vitaly Markov (Rusya)- Kristians Fokerots-Karlis Abelitis (Letonya) karşılaşacak.
 
Şampiyonaya tam not
U-18 Avrupa Plaj Voleybol Şampiyonası herkesten tam not aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, katılımcıların geri dönüşlerinin olumlu olduğunu belirterek, “Türkiye’de pandemi sürecindeki en önemli organizasyonu düzenliyoruz. Her konuda çok titiz davranıyoruz. Çok iyi organize olduk. Sıfır hata ile turnuvayı mutlu noktalayacağız” dedi. Önümüzdeki hafta yine Pamucak’taki olacak Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) U-22 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda da aynı başarıyı katlayıp yakalayacaklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ersan Odaman ise “Bu organizasyona çok emek verildi. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Daha da büyük organizasyonlar hedefliyoruz” diye konuştu.
 
CEV delegasyonunun pandemi kuralları altında yapılan turnuvanın hatasız geçirdiğini belirten Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci de şöyle konuştu: “35 gün gibi kısa sürede çok iyi hazırlandık. Bizim için müthiş referans olacak bir turnuva yaşıyoruz. İklim şartları da hiç olumsuzluk yaşamadı.”
 
İsrailli sporcu Naim Albe Naim ile Havir Yahel, sorunsuz bir turnuva geçirdiklerini belirtirken, İspanyol sporcu Natalia Ann Nicolau Binimelis ile İtalyan Aurora Mattavelli ilk kez Türkiye geldiklerini ve çok beğendiklerini belirtti. İsviçreli La Toschini de yeniden İzmir’e geleceğini dile getirdi. Çekyalı sporcu Klara Selicharova da emeği geçen herkesi alkışladıklarını söyledi.
 
Finaller canlı yayında
Dört gün süren organizasyon, yarın oynanacak yarı final ve final karşılaşmaları ile sona erecek. Pandemi kuralları nedeniyle seyircisiz oynanacak olan turnuvadaki bugünkü final maçları bugün İzmirtube’den canlı yayınlanacak. Kadınların yarınki final maçı saat 16.15.’te, erkeklerin final karşılaşması da saat 17.15’te oynanacak. Şampiyonanın ödül töreni ise saat 18.15’te gerçekleşecek. Organizasyona kadınlarda 21 ülkeden 58 sporcu, erkeklerde de 24 ülkeden 70 sporcu madalya mücadelesi veriyordu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka startı Isparta'da veriyor
Sonraki Haber Buca Belediyesi’nden okullara Covid-19 mesaisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?