ANA SAYFA > GÜNDEM > Türkiye İşçi Partisi’nin İzmir Milletvekili aday tanıtımı Karşıyaka'da yapıldı

Türkiye İşçi Partisi’nin İzmir Milletvekili aday tanıtımı Karşıyaka'da yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye İşçi Partisi’nin İzmir Milletvekili aday tanıtımı Karşıyaka'da yapıldı

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) İzmir Aday Tanıtımı bugün Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda yapıldı.

Binlerce İzmirli, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP İzmir Milletvekili Adaylarını coşkuyla karşıladı. Tanıtımda İzmirlilere seslenen Baş,  "Türkiye’yi bu karanlıktan kurtarmak için sizlere arkadaşlarımızı emanet etmeye, dertleşmeye, son hazırlıklarımızı yapmaya geldik" dedi.Partinin seçim şarkısı olan, Sezen Aksu’nun ‘Karşıyım’ parçası eşliğinde başlayan etkinlikte, açılış konuşmasını TİP MYK üyesi Can Soyer yaptı.
SOYER: HAYAL ETTİĞİMİZ CUMHURİYETİ YİNE KURACAĞIZ
Soyer konuşmasında, “Yüzyıl önce bu ülke; bir tek adamın, bir sarayın, bir sülalenin keyfine göre yönetiliyordu. Yüz yıl sonra yine bir adamın bir sarayın keyfine göre yönetilir olduk. Yüzyıl geçti üstünden yine tacizle, şiddetle, hakaretle evlerimizde tutulur olduk. Biz bu ülkeyi kendisinin malı sayan, saltanat sevdalılarından söküp aldık. Yüzyıl önce kurulan Cumhuriyetimiz, bu ülkenin aydınlık yüzü oldu. Şimdi tekrar üstümüze çöken, soluna nefes aldırmayan karanlığı kaldırmaya çalışmaktayız. Bu ülke tekrar yüzyıl sonra da bu karanlıklara düşmesin, gücünü kuvvetini solundan alsın diye buradayız. Biz bu mücadeleleri yüzyıl önce de verdik şimdi de vereceğiz. Başarımız yakındır. Yüzyıl önce Cumhuriyet nasıl kazandıysak hak ettiğimiz ve hayal ettiğimiz Cumhuriyet'i yine kuracağız. TİP de bu mücadelenin en ön safında yer alacak” ifadelerini kullandı.
BAŞ: BU DİKTATÖRLÜĞE SON VERECEĞİMİZE İNANIYORUM
Soyer’in ardından sahneye çıkan Ata Can ve Elif Bayram Türkiye İşçi Partisi’nin ‘Halkın Kırmızı Çizgileri’ başlıklı Seçim Bildirgesi’nde yer alan maddeleri kamuoyuna açıkladı.
Bildirgede yer alan maddelerin açıklanmasının ardından Aday Tanıtım Toplantısı için İzmir’de bulunan TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise, “Türkiye’yi bu karanlıktan kurtarmak için sizlere arkadaşlarımızı emanet etmeye, dertleşmeye, son hazırlıklarımızı yapmaya geldik. Önümüzdeki 30 günün her saatinde her dakikasında aklımızda olması gereken tek adam dönemini bitirmek bu ucube sistemi yok etmek ve kararlılıkla mücadele etmektir. Yapabileceğimiz ne varsa, elimizden gelenin çok daha fazlasını ortaya koyarak bu diktatörlüğe son vereceğimize inanıyorum” sözlerine yer verdi.
‘BU İTTİFAK MASA BAŞINDA KURULMADI; SOKAKTA, MEYDANDA KURULDU’
Baş konuşmasında, “Türkiye kendisine giydirilmek istenen bu deli gömleğine sığmaz, yır<ütıp atarız dedik bunun için de mücadele edeceğiz. Bu siyaset anlayışını değiştireceğiz. Emekçilerin, kadınların, gençlerin yer aldığı; kendi kararlarını verdiği, susturulmak istenen yurttaşlarımızın siyasete etkili bir güç olduğu bir sistemi yeniden ülkemize kazandıracağız. Türkiye iki ittifaka sığmaz diyorduk ve hepinizin katkılarıyla Emek ve Özgürlük İttifakı’nda buluştuk. Önümüzdeki yüzyılı belirleyecek bir ittifak olarak siyaset sahnesinde yer alacağız. Bu ittifakta bir çatlak yaratmak için çokça çaba harcandı. AKP bir tek kendisini, akıllı sanıyor. Bu
ittifak masa başında kurulmadı, sokakta, meydanda kuruldu. Sizler için mücadele etmeye devam edeceğiz” vurgusunda bulundu.
‘TİP’E VERİLECEK OY HESAPLAŞMA OYUDUR’
İzmir 1. Bölge’den aday çıkarılmamasına yönelik konuşan TİP Genel Başkanı Baş, TİP’in günübirlik hesaplarla yola çıkmadığının altını çizdi. Konuşmasında 20 yıllık AKP iktidarına teslim olmayan, laiklik ve özgürlüğünden taviz vermeden mücadelesini sürdüren İzmirlilere teşekkür eden Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi bir İzmir kıskançlığı başladı. İzmir şöyledir böyledir, çok da solcu değildir diyenler türedi. Biz inanıyoruz ki, İzmir’i sosyalistler temsil edecek. Bize diyorlar ki kindar olmayın. Biz kindar değiliz. Türkiye’de hiçbir yurttaşın adalete inancı kalmamıştır. Biz bu inancı yerine getirmek için pusulada yer alıyoruz. Pusulada yer almanın gururunu hep beraber yaşıyoruz. TİP; emeğiyle, alın teriyle geçinen tüm insanların oyuna taliptir. Biz emanet oy istemiyoruz. TİP’e verilecek oy hesaplaşma oyudur. Biz bu memlekete haklı olanın güçlü olabileceğini göstermek için seçime giriyoruz.”
28. Dönem’de İzmir’i temsil etmek üzere milletvekili olarak parlamentoda yerini almasını beklenen adaylar sahnede bir araya geldi.
DEĞİRMENCİ: İNATÇIYIZ, İNANÇLIYIZ!
Adaylar adına tanıtm konuşmasını yapan gazeteci, TİP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı İrfan Değirmenci, “Bir sonraki buluşmamız belki bir statta olacak biliyorum. İnatçıyız biliyorum. İnançlıyız biliyorum. 14’ümüz de Ankara’ya gitmek ve İzmir’i temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.
Değirmenci konuşmasının ardından, Çifçi Mehmet Kani, Şehir Plancısı Eser Atak, yıllarca Petrol İş Aliağa şubede işyeri temsilciliği yapan sendikacı Adalet Kul, sağlıkçıların nerdeyse her gün şiddete uğradığı ülkede yaşamın ve insan sağlığının temsilcisi olacak Doktor Özlem Avcı, bugüne kadar katledilen tüm maden işçilerinin hesabını soracak olan maden işçisi Aydın Tepe, Petrol İş işyeri temsilciliği yapan Aykut Yüksel, İşçi Demokrasisi Partisi ve Tüm Taşıma İşçileri Sendikası üyesi Deniz Kondil, Altay Kadın Futbol Takımının As Başkanlığını yapan avukat Mevluda Sena Yazıbağlı Selanik, fabrika işçisi Ali Haydar Öztürk, DİSK Genel İş 8 Nolu Şube üyesi Güzel Öztürk, Türk Hava Yolları direnişçisi Oya Oybir Midilli, LGBTİ+ hakları aktivisti Beyza Yaman ve hayvan hakları aktivisti Melis Aydınlı’yı tanıttı.
Adayların tanıtım toplantısı coşkulu kalabalığın tezahürat ve alkışları ile son buldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Torbalı Belediyesi’ne uluslararası ödül
Sonraki Haber Karşıyaka kendine geldi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?