ANA SAYFA > SPOR > TOKİ Karşıyaka Stadı'nın yeni ihalesini yapmak istemiyor

TOKİ Karşıyaka Stadı'nın yeni ihalesini yapmak istemiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TOKİ Karşıyaka Stadı'nın yeni ihalesini yapmak istemiyor

İzmir’de yapımı ilk gündeme gelen stat olmasına rağmen diğer statlar yükselirken yıllardır yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı ise açılan davaları ve yeni ihale tarihini bekliyor.

Daha önce Ocak 2014 ve Haziran 2017’de yapılan iki ihalesi de açılan davalarla iptal edilen statla ilgili de bilgiler veren İZVAK Başkanı Ali Erten, “Karşıyaka Stadı, ilk başlayan inşaat olmasına rağmen davalar, itirazlar, iki kere ihale iptali derken bunlara bağlı kaybedilen süreler nedeniyle bütün iyi niyetli çabalara rağmen maalesef en sona kalmış durumda. Şu ana kadar çoktan bitmesi gereken bir iş yıllardır anlamsız engellemeler nedeni ile bekliyor. Karşıyaka Spor Kulübü’nün bu anlamda büyük mağduriyeti var. Ancak son 6 ay içerisinde çok ciddi mesafeler alındı. Öncelikle İmar Barışı’ndan faydalanılarak önceden tamamlanan temel ve subasman kısımları tescil edildi. Bunun için gereken bedelleri Spor Bakanlığı karşıladı” şeklinde konuştu.

“İZVAK olarak kulübün ve bakanlığın yanında davalara müdahil olunup gereken savunmalar yapıldı” diyen Erten, “Buna bağlı olarak mahkeme, davacıların yürütmeyi durdurma kararı verilmesi talebini reddetti. İnşaat ruhsatı için engel teşkil eden otopark alanı ihtiyacı bitişiğinde yer alan Orman İşletmesi kapsamındaki otopark alanlarının maç günlerinde stada tahsis edilmesi ile aşıldı. Otoparklı mimari proje yeniden çizildi. İhale için TOKİ, Spor Bakanlığı tarafından yetkilendirildi. Kulüple koordinasyon halinde yürütülen bu çalışmalarda Spor Bakanlığı ve siyasi temsilcilerimizin büyük destekleri oldu. Son olarak da Karşıyaka Belediyesi, bugüne kadar olan bütün çekincelerini kaldıran Belediye Encümen kararını alarak geçtiğimiz günlerde Spor Bakanlığı’na gönderdi. Şu anda dosya inşaat ruhsatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Ruhsat işleminden sonra işin üçüncü kere ihalesinin yapılması gerekecek. Ancak daha önceki iki ihalenin gecikmeler nedeni ile iptal edilmiş olmasından dolayı bütün prosedürler eksiksiz olarak tamamlanmadan, TOKİ haklı olarak yeni ihaleyi yapmak istemiyor. Süreç devam ediyor” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 1
Önceki Haber İZTO’dan Büyükşehir’e ''İzmir Dosyası''
Sonraki Haber Ufuk Sarıca seminerde eğitim verdi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?