ANA SAYFA > İZMİR > Tarlalarda kurban bereketi

Tarlalarda kurban bereketi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tarlalarda kurban bereketi

Yükselen maliyetlerin üstesinden gelemediği için üretimi bırakma noktasına gelen çiftçinin yardımına Bornova Belediyesi yetişti. Bornova Belediyesi’nin kurban satış yerlerinden toplayarak tekniğine uygun bir şekilde kompost haline getirdiği gübreler, Bornovalı çiftçinin tarlasına bahçesine bereket getirdi.

Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü 100’ün üzerinde çiftçiye 250 tonun üzerinde kompost gübre dağıttı. Yaşanan ekonomik sıkıntılardan en çok etkilenenlerin başında çiftçilerin geldiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Çiftçi mazotsuz tarlasını süremez, gübresiz verim alamaz, sezonluk işçi çalıştırmazsa ürününü toplayamaz. Bunların maliyetleri üreticimizin belini büküyor, tarlasını süremeyecek, bahçesine gübre atamayacak hale getiriyor” dedi.

Toplumdaki herkesten çok çiftçinin korunması ve kollanması gerektiğini söyleyen Başkan İduğ, “Bu anlayışla harekete geçtik. Çiftçimizi gübre maliyetinden kurtaran bir adım attık. Kurban Bayramı’nda kurduğumuz Işıkkkent Kurban Satış Yeri’nden toplanan gübreler kompost haline getirildikten sonra, çiftçimizin tarlasında bahçesinde bereketi arttırmak için kullanılmaya başlandı” dedi.

Kaliteli gübre
Bornova Belediyesi, çiftçiye dağıttığı 250 ton gübreyi önce Karaçam Mahallesi’ndeki Gübrelik’te tekniğine uygun bir şekilde kompost haline getirdi. Kompost haline getirilen 250 ton gübre 100’ün üzerindeki çiftçiye dağıtıldı. Traktörü olan üreticiler gübrelerini kendi imkanlarıyla ve Bornova Belediyesi’nin kepçe desteğiyle alırken, imkanı olmayanların gübreleri kamyonla tarlalarına götürüldü.

Çiftçi uygulamadan memnun
Karaçam Mahallesi Muhtarı Yaşar Göktaş, “Gübre çok pahalı olduğu için köylülerimiz bu sene gübre alamadı. Geçen sene 120 lira olan gübre bu sene 380 lira. Ben de alamadım. Şimdi herkes Bornova Belediyesi’nin bu gübresinden yararlanacak. Başta Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediyemizin bizlere getirdiği gübreyi kullanınca verim aratacak, verim artınca bizim kazancımız artacak. Normalde ithal gübre kullanıyorduk ama bu daha sağlıklı, organik bir gübre. Domates, biber, patlıcan ektiğimiz bahçelerimize de atıyoruz bu gübreyi. Bu sayede 10 lira kazanacaksak, 20 lira kazanıyoruz. Bunlar Bornova Belediye Başkanız Dr. Mustafa İduğ sayesinde sayesinde oluyor” dedi. Göktaş, Bornova Belediyesi’nin gübreyi kendi kamyonuyla getirip çiftçiyi nakliye masrafından kurtarmasının da büyük bir hizmet olduğunu söyledi.

“Kullandığımız gübre miktarı arttı”
Çiftçi Ramazan Üçgül de verilen destek nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a teşekkür ederek, “Bu hizmet sayesinde hem kurban satış yeri temizlendi hem de çiftçiyi kalkındırma anlamında biz de faydalandık. Önceden de gübre kullanıyorduk ama pahalı olmasından dolayı az alabiliyorduk, bu nedenle de yetersiz geliyordu. Şimdi meyvelerimiz daha güzel olacak” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyümeli mi, küçülmeli mi?
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka’dan 18 Yaş Altı Milli Takım’a moral yemeği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?