ANA SAYFA > İZMİR > Tarladan sofraya tarihi yolculuk: Çeşme gevreği

Tarladan sofraya tarihi yolculuk: Çeşme gevreği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tarladan sofraya tarihi yolculuk: Çeşme gevreği

Karakılçık buğdayının kaybolmaya yüz tutmuş olan tohumunu bulup çoğaltan ve taş değirmenlerde öğüterek adına Ata Ekmeği denen ekmeği üreten Çeşme Belediyesi şimdi de “Çeşme gevreği’ni üreterek satışa sundu.

Ünü ülke sınırlarını aşan Çeşme son yıllarda gastronomi turizmiyle de öne çıkıyor. Kumrusuyla ünlü Çeşme’de “Karakılçık buğdayından yapılan “Çeşme gevreği” raflardaki yerini aldı.
 
Çeşme’ye yeni bir lezzet kazandıran Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’nin yaz turizminin yanı sıra son yıllarda gastronomi, tarih, doğa ve agro turizmle öne çıktığını vurguladı.
 
Karakılçıktan yapılan Çeşme gevreğinin belediyeye ait halk ekmek fabrikalarında satışa sunulduğunu belirten Başkan Oran, “Dünyaya nam salmış Çeşme Kumrusu’ndan sonra, Çeşme gevreğini de görücüye çıkarıyoruz. Çeşmeliler’in vazgeçilmez lezzeti olacak gevreğimiz karakılçık buğday unundan yapıldığı için oldukça da sağlıklı. Çeşmemiz’e hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP’li Sertel: Vatandaş isyan ediyor, TüvTürk kasasını dolduruyor
Sonraki Haber Bornova’da yatırım yılı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?