ANA SAYFA > SPOR > Suriye Türkmen Meclisi Karşıyaka'yı ziyaret etti

Suriye Türkmen Meclisi Karşıyaka'yı ziyaret etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Suriye Türkmen Meclisi Karşıyaka'yı ziyaret etti

Suriye Türkmen Meclisi heyeti, Karşıyaka Spor Kulübü'nü ziyaret etti.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, bu ziyaretin kulüp için çok büyük bir anlam ifade ettiğini, Karşıyaka Spor Kulübü’nün tarihsel misyonu nedeniyle bir spor kulübünden çok daha fazlası olduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki dönemde Suriye Türkmen Meclisi ile birlikte Suriye’deki güvenli bölgelerde ortak projeler geliştirmek istiyoruz” dedi.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün kurucusu Zühtü Işıl’ı rahmetle anarak sözlerine başlayan Dr. Muhammed Vecih Cuma, “Zühtü Bey Filistin ve Suriye başta olmak üzere birçok cephede savaşmış yiğit bir Türk subayıydı. Esir düştüğü günlerde hayalini kurduğu spor kulübünü, Kaf-Sin-Kaf’ı, 1912’de bir zeytin ağacının altında kurdu. Kaf-Sin-Kaf’ın renkleri yeşilin İslamiyeti kırmızının Türklüğü simgelediğini biliyoruz. Armasında ay-yıldız taşımakla şereflendirildiğini de biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiği bir kulüp olduğunu ve kulübü desteklediğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle Türkiye’de ilk ziyaret etmek istediğimiz spor kulübü Kaf-Sin-Kaf oldu” dedi.

Kaf-Sin-Kaf’ın kurulduğu 1912’de aynı devletin vatandaşları olduklarını hatırlatan Cuma, “Gönüllere hudut çizilemez, bugün de bizlerin gönülleri bir ve beraberdir.” diye konuştu.

Suriye Türkmen Meclisi Koordinatörü Dr. Cemil Doğaç İpek ise, Karşıyaka Spor Kulübü’nün kendileri için hem tarihsel misyonu ile hem de potansiyeli ile önemli bir model olduğunu belirterek, “Suriye’de Türkiye’nin desteği ile kurulan güvenli bölgelerde birçok spor kulübü kurduk. Bu vesile ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve kötü akımlardan uzak tutuyoruz. Bu noktada Karşıyaka Spor Kulübü’nden tecrübe aktarımına çok ihtiyacımız var” dedi.

Ziyaretin hatırası olarak Başkan Turgay Büyükkarcı, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Muhammed Vecih Cuma’ya kulübün bayrağını ve atkısını hediye etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Soyer: Önceliğimiz, tarımsal kalkınma olacak
Sonraki Haber St.Helen Kilisesi'nde uluslararası karma resim ve el sanatları sergisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?