ANA SAYFA > GÜNDEM > Sokak Senin etkinlikleri fuarda yoğun ilgi gördü

Sokak Senin etkinlikleri fuarda yoğun ilgi gördü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sokak Senin etkinlikleri fuarda yoğun ilgi gördü

Yaz ayları boyunca Karşıyaka’nın farklı mahallelerine taşınan Sokak Senin etkinlikleri 92. İEF’te de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Karşıyaka Belediyesi, yaz aylarında yaşamı sokağa taşıyarak sosyal iletişimi güçlendirmek ve kent hayatına hareket katmak amacıyla 2021 yılında başlattığı “Sokak Senin” etkinliklerine 3 yıldır yaz ayarında aralıksız devam ediyor. Etkinlik süresince trafiğe kapatılan sokakta bir araya gelen çocuklar oyunların ve renkli aktivitelerin tadını çıkarırken aileleri de komşularıyla birlikte eğlenceli saatler geçirme imkânı buluyor. Karşıyaka sınırlarını aşan ‘Sokak Senin’ 92. kez düzenlenen İzmir Enternasyonel Fuar’ında da yer aldı. Karşıyaka’da başlayan oyunların heyecanı fuara gelen çocukları da sardı.
 
Program kapsamında unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunları yeniden canlandırılırken; ayrıca ritim atölyeleri, tiyatro gösterisi, yüz boyama, dans gösterileri, tohum dikimi, boyama atölyeleri, spor aktiviteleri, takı atölyeleri, köpük gösterisi yapıldı. Doğanın önemini anlatan çocuk tiyatro gösterisi büyük ilgi görürken, tüm etkinlikler her yaştan katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. İzmir’in tüm ilçelerinden gelen çocuklar bir arada geleneksel oyunları oynamanın heyecanını yaşadı.
 
Karşıyaka Belediyesi’nin yerel düzeyde sağlıklı toplum politikasını geliştirmek ve toplumsal iletişimi güçlendirerek aktif yaşam hedefine katkı sağlamak için yaşama geçirdiği “Sokak Senin” projesi, 2021 yılında Sağlıklı Kentler Birliği İyi Uygulamalar Yarışması’nda ‘Sağlıklı Şehir Planlanması’ kategorisinde birincilik kazanmıştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Soyer uyguladıkları kentsel dönüşüm modelini anlattı
Sonraki Haber Ak Parti Karşıyaka'ya Köse atandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?