ANA SAYFA > MEDYA > Şiddete karşı NAR Mahalle Buluşmaları başlıyor

Şiddete karşı NAR Mahalle Buluşmaları başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şiddete karşı NAR Mahalle Buluşmaları başlıyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, ‘NAR-Kadın ve LGBTİ+ odaklı Şiddete Karşı Medya İletişim Projesi’ mahalle buluşmaları ile farkındalık rüzgarı estirecek.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Hollanda Krallığı İnsan Hakları Programı ‘Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR’ projesi, medyadaki şiddet dilini de dönüştürmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla tüm hızıyla sürüyor. 

Telif desteğiyle haber, belgesel, podcast ve tasarım çalışmaları devam eden proje, Türkiye’de ilk kez yapılan İzmir, Manisa ve Muğla’da mahalle odaklı şiddet haritası çalışması yapmıştı. Çıkan sonuçları kamuoyuyla paylaşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Mayıs ayında projenin en önemli farkındalık çalışması ‘Nar Mahalle Buluşmalarına’ başlıyor. Mayıs ve Haziran ayı içerisinde şiddetin yoğun yaşandığı mahallelerde farkındalık çalışmaları yapacak olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti, ilk olarak bu Çarşamba 11 Mayıs 2022 tarihinde Konak’ta olacak.

Saat 14.00’te Zeytinlik mahallesi Semt Danışma Merkezi’nde başlayacak olan programda avukat, sosyolog ve psikolog eşliğinde bilgilendirici çalışmalar yapılacak. Daha sonra da mahallenin kanaat önderleriyle bir araya gelecek olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti proje ekibi, mahalle esnafına ‘mahallemizi şiddete kapattık’ başlıklı görselleri dağıtacak. Özel olarak hazırlanan broşür ve afişlerle, mahallede yaşayanların şiddeti duyar duymaz haber vermesi sağlanacak.
 
‘Nar Mahalle Buluşmaları’ İzmir Buca, Karabağlar, Çiğli ilçelerinde, Manisa ve Muğla’da devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da balkondan çalınan köpek bulundu
Sonraki Haber Özkanlar Pazar Yeri yeniden hayat bulacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?