ANA SAYFA > İZMİR > Selinos Bergama’ya hayat verecek

Selinos Bergama’ya hayat verecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Selinos Bergama’ya hayat verecek

Pergamon Antik Kenti’nin kalbi Selinos, 2400 yıl sonra yeniden gün yüzüne çıkıyor.

Antik Kanalı yeniden düzenleyerek hem Bergama’ya hem de Türkiye’ye çok özel bir turizm merkezi kazandırmayı hedeflediklerini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta,  projenin ilk etabında yer alan 1400 metrelik hattaki sağ ve sol sahil düzenlemelerinin yüzde 70 oranında tamamlandığını söyledi.  İlk etap çalışmalarının yılsonu itibari ile bitirileceğini açıkladı.
Antik Selinos Kanalında aynı anda 6 medeniyete birden (Helen, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti) yolculuk yapılabileceğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta,  “Selinos Deresi yatağında toplam 2800 metrelik bölümde çalışıyoruz. Bu bölümün 400 metrelik kısmı tonoz. Geriye kalan 2400 metrelik duvar hattının ise 1800 metresini yeniden inşa ediyoruz. 600 metrelik antik duvarı ise güçlendirip, onarıyoruz. Şu ana kadar 1300 metre duvarı sıfırdan inşa ettik.  420 metrelik tarihi duvarı ise güçlendirdik.” diye konuştu. 

Bölgenin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak için başlatılan kamulaştırma işlemlerinin de devam ettiğini anlatan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 59 parseldeki çalışmaların tamamlandığını söyledi.  DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Kamulaştırılan 40 parseldeki yıkım işlemlerini tamamladık. 19 parselde ise yıkım için hazırlıklarımız devam ediyor. 36 parselin de kamulaştırma işlemleri sürüyor” dedi.

Çalışmaların İzmir 2. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu gözetiminde,  tarihi dokuya uygun şekilde yürütüldüğünü belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Antik Selinos Kanalı boyunca uzmanların görüşleri doğrultusunda titiz bir çalışma yürütüyoruz. Bazı özel bölümlere makine bile sokmadan, insan gücü ile çalışıyoruz. Proje bittiği zaman İzmir Efes’in ardından 2. Bir Antik kanala daha kavuşmuş olacak. Selinos deresine gelen yerli ve yabancı turistler 6 medeniyete birden yolculuk yapabilecek. Hedefimiz yılsonunda projenin ilk etabını tamamlamak.” dedi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Soyer: Gerçek anlamda bir demokrasi inşa edildi
Sonraki Haber Gaziemir’de fidanlar toprakla buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?